Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

lördag 16 januari 2016

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA v.3

KOMIHÅG V.3

SKOLA
mån Skridskor på idrotten, ta med hjälm och skridskor.
tis 
ons 
tors
fre 

FRITA 
mån utemåndag
tis    måla
ons  skridskor ta med klubba om du vill ( ej puck)
tors  maskerad ta med kläder om du vill
fre    film

Hej därhemma!
Det har varit ett långt jullov och i måndags kändes det riktigt bra att få möta alla era barn igen. Det verkar som många av barnen också tyckte att det var kul att komma tillbaka till skolan. Nu ser vi fram emot en vårtermin fylld av nya utmaningar och lärande!

På måndag åker vi skridskor på idrotten. Vi kommer åka mellan 8:30 -9:45 och alla grupper åker samtidigt. Har ni möjlighet att hjälpa till och knyta skridskor så tar vi tacksamt emot den hjälpen. Väderprognosen säger att det ska bli kallt även på måndag, så tänk på att barnen behöver varma kläder. 

Barnen kommer inte få några läxor under nästa veckan. Den första läsläxan kommer på torsdag v 4

I svenskan har barnen fått prova något som vi kallar hörskrivning. Det är en övning som tränar barnen i att lyssna efter bokstavsljud och koppla dessa till rätt bokstäver. I den här övningen lyssnar barnen till ljudkombinationer som inte betyder något, så kallade låtsasord eller nonsensord. Att kunna koppla rätt bokstavsljud till rätt bokstav är en förutsättning för att både kunna läsa och skriva. Den här gången provade vi bara med de bokstavsljus som vi hittills tränat på här i skolan och barnen var jättesäkra på detta, så nu väntar nya och svårare utmaningar i detta.
Läraren säger ett nonsensord t.ex. sma  eller vort


Barnen upprepar "ordet" högt i kör ett par gånger

Sedan skriver de ner "ordet" i sina skrivböcker.

 FRITA
Nu är vi igång igen. Starten på frita har gått bra. Några schema har inte stämt riktigt eftersom det har varit två ojämna veckor efter varandra. Men nu tror vi att vi är på banan igen!
Vi har ändrat matsalsplatser till frukost. Det kan vara bra att byta platser och prata med lite nya kompisar.
Den här veckan började vi med skeppsbrott i gympasalen. Alla ville vara med en stund och prova. På tisdagen tänkte vi göra snöskulpturer men då började kylan komma så de målade på hård snö istället. Men det gick lika bra!
Vi firade att vi går mot ljusare tider i onsdags. Dansade runt granen och hade dansstopp och limbo. Det bjöds på lite sötsaker. Det är en fantastisk barngrupp som tycker att det är jättekul att vara med på våra planerade aktiviteter. Det är roligt att göra saker tillsammans med dem!
Efter mellanmålet på torsdagen samlade vi alla fritabarn i blåklinten. Vi tände ljus och spelade lugn musik och de som ville gjorde massage på varandra.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar