Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 29 januari 2016

ÄNGENS SKOLA OCH FRITA v. 5

KOMIHÅG v.5
SKOLA
Mån Skridskoåkning
Tis
Ons
Tors  musik och bild, Läsläxa - ta med läsläxan tillbaks till skolan.
Fre

FRITA
Mån Vi går till klätternätet tillbaka ca 15.30 
Tis    Pyssel med pärlplattor
Ons  Gemensamma aktiviteter välj mellan utelek eller skridskor tillbaka 15.30 ca
Tors  lässtund
Fre    välja

Hej!
Det hände något mystiskt i veckan! I tisdags var stolarna och borden i Blåklinten omkullvälta och fönstret var öppet när vi kom på morgonen. Det låg tre mystiska ägg med varsitt brev. 


Brevet
Vem kan ha lämnat äggen?  Vi samlade barnen i en ring på golvet.  Barnen hade förslag på att det kunde vara allt ifrån rektorn till påskharen. Barnen fick funderade över vad det betyder att "ta hand om något"?  Hur håller vi ägget varmt och vem ska vända på ägget?
I alla grupper bestämdes det att ägget skulle ligga i en låda eller korg och värmas med hjälp av en filt. Ägget skulle vändas på morgonsamlingen och i slutet av skoldagen. Nu väntar vi med spänning på att se vad som finns i ägget!Det mystiska ägget.
Blåklintens ägg

Hur stora är olika ägg? Vi jämförde ett kolibri-ägg med ett struts-ägg och det var STOR skillnad. Men vårt mystiska ägg var ännu större! Vad kan det då vara i det mystiska ägget? Kan det vara godis? Kan det vara nya leksaker? Kan det vara en rymdvarelse? Barnen fick fundera och skriva ner sina frågor. Vi kom fram till att vi måste använda ett nytt tecken när vi skriver frågor - frågetecknet.

Nytt månadsblad för både skolan och frita finns.

FRITA
Vi passade på att njuta av den sista snön i måndags! Vi gick till backen med madrasser och det var full fart i backen. Det var roligt och allting gick bra.
Det var dans till Wii i rörelserummet på tisdagen. De är duktiga på att dansa både tjejer och killar.
Det var Ängen som hade hand om korvgrillningen för alla frita. Vi hade bra hjälp av flera barn med att dela ut korv och hälla upp dricka och dela ut ketchup och senap.
Som ni kanske har märkt på barnens kläder så är de både blöta och geggiga. Hela skolgården är full av vattenpölar som det är jätteroligt att bygga kanaler av. De ville nästan inte gå in för att spela spel. Men de spelade Vildkatten. Labyrint, Schack, Den försvunna diamanten och In i stallet.
FYLL PÅ MED EXTRA KLÄDER! 

Kort från korvgrillningen:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar