Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 19 februari 2016

Ängen skola och frita v.9

Vecka 8
Sportlov
De elever som är på frita denna vecka har fått en lapp med sig hem idag.

KOM IHÅG
SKOLA
Vecka 9
mån idrott
tis
ons
tors  musik och bild
fre

FRITA
mån utemåndag
tis    pyssel med pärlplattor
ons  utelekar på skolgården
tors  lekar i gympasalen
fre   välja

Hej!
Då var det dags för en paus i skolarbetet. Vi önskar er alla ett skönt sportlov med möjlighet till både vila, lek och roliga aktiviteter.

Barnen har inte fått någon läsläxa över lovet men läs gärna böcker tillsammans.  Barnen får nästa läsläxa på fredag v 9.

I onsdags hände det som vi alla väntat på, ägget kläcktes! I ägget fanns en uggleunge och ett trasigt brev. I brevet hade mamman försökt berätta varför hon lämnat ägget till hos på Ängen, men eftersom brevet var trasigt så slutade det mitt i meningen. Jag har lämnat ägget hos er därför att......  
Barnen fick sedan skriva och berätta om varför de trodde att mamman lämnat ägget. Många tror att det är för att ugglan ska lära sig något eller för att ugglan ska lära oss något. Det blir spännande att se hur det blir.

På No:n har vi fortsatt arbetet med vatten. I fredags funderade vi över om det finns någon sanning i att vi dricker samma vatten som dinosaurierna drack. Efter att ha tittat närmare på vattnets kretslopp så kunde vi enas om att det måste vara sant, eftersom vattnet på jorden finns i ett kretslopp. I alla klassrummen har vi börjat göra en plansch som ska visa hur kretsloppet fungerar.
Några målade bakgrunden

Mira och Signe ritade ett reningsverk

Oscar och Linnea gör ett gråmulet moln.

Meja och Zanna målade ett regnmoln.
FRITA
Emma lekte lekar med eleverna på skolgården i måndags. De lekte vargen kommer och blubb, blubb.

Det har varit dans i rörelserummet och korvgrillning på skolgården med alla frita.
Vi har haft pyssel i två dagar. De gjorde armband och halsband i torsdags.På fredagen hade Emma ett pyssel. De klippte ut ansikten och gjorde sen frisyrer av dem!Här på Ängens frita kan man köpa mat och andra saker i affären.

 Att flyga med pappersflygplan är populärt.

Det är alltid en dinosaurielek på gång varje dag på Ängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar