Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 12 februari 2016

Ängen skola och frita vecka 7

Kom ihåg  v.7
SKOLA
mån   Idrott inne, ta med en egen innebandyklubba om du vill
tis    
ons  
tors    Bild och musik. Läsläxan tillbaks till skolan
fre     matteläxan tillbaks till skolan

FRITA
mån               Utelek
tis                  Dans i rörelserummet
ons                Korvgrillning
tors                Pyssel
fre                  VäljaHej!
I måndags var det den sista skridskoåkningen för den här omgången. Det har hänt mycket under de veckorna vi åkt. Första gången åkte barnen lite trevande och trillande många gånger men nu är de mer säkra på isen. Jätteroligt att se! Vi vill tacka alla föräldrar, mor- och farföräldrar för all hjälp med att knyta skridskor.

På måndag kommer vi att ha idrott i gymnastiksalen igen. Då kommer vi att spela innebandy och de som vill får ta med sig en egen klubba.Full fart framåt!


Det är inte lätt att åka slalom på isen


Hockeymatch som avslutning 


I tisdags var vi i gymnastiksalen och tittade på en teater. Den handlade om Ivar och Knutte.
De träffar grodan Gunnel som kan allt om vatten. Hon berättar att det vatten som vi dricker idag är samma vatten som fanns på dinosauriernas tid!Ivar, Knutte och grodan


Grodan berättar om vatten

På No:n har vi fortsatt arbetet med att lära oss mer om vatten. Den här veckan har vi undersökt vatten som gasform. I experimentet har vi två koppar, en med kokande vatten och en med kallt vatten. Över kopparna sattes plastmuggar. Mycket snabbt bildades vattenånga i den mugg med varmt vatten. Vad är det som händer med vattnet när det blir vattenånga?  Förklaringen finns i vattenmolekylernas rörelse.


I tisdags fick vi ett nytt meddelande från ??? förmodligen den som lämnat ägget:) Alla barnen har nu vänt ägget och nu väntar vi med spänning på att det ska kläckas! Men hur många dagar kan det ta innan det kläcks? Först funderade vi på vad "nära" betyder. Vi kom fram till att det kan vara allt mellan 1-9 dagar. Därefter fick barnen själva fundera på när de tror att ägget kläcks.
Meddelandet som fanns i klassrummen.
Tilda funderar över hur många dagar hon tror att det tar.

Barnen hade olika gissningar på när ägget ska kläckas.
men 5 av barnen tror att det tar 4 dagar.

Under veckan har vi läst boken Ägget av Lennart Hellsing. Det är en filosofisk berättelse om hur ett ägg funderar kring vad han/hon vill bli när han/hon blir stor. I boken säger ägget att man måste vilja något för att bli något, och visst finns det en sanning i det.  Efteråt fick barnen en skriv uppgift, där de kunde välja mellan att skriva om något som de vill eller om något som ägget vill.
I torsdags jobbade vi vidare med läsläxan här i skolan. Först fick de läsa texten om svanen tillsammans med en kamrat och med stöd ifrån vuxna. Sedan skrev de egna faktatexter om svanen.
Frita

Den här veckan har det varit full fart på Ängen. I måndags så lekte vi med fallskärmen i gympasalen och där tränade vi förmågor som bl.a. sammarbete och motorik. Vi hann också med att leka Harry Potter. Vi trotsade vädret på tisdagen och gick till skogen och grillade korv. Några av barnen hittade en snäcka. På onsdagen hade vi en storsamling i rörelserummet med alla frita avdelningarna där vi pratade med barnen om ansvar för saker och handlingar. Vi visade lite teater om hur barnen ibland gör fast de inte borde. Efter teatern gick vi tillbaka till våra avdelningar och diskuterade om hur vi ska göra och vara mot varandra. Det blev en bra diskussion. Även denna vecka hade vi en lässtund på torsdagen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar