Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

lördag 12 mars 2016

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA v.11

KOM IHÅG v.11

SKOLA 
MATTEVECKA
mån Ingen idrott - fadderdag
tis
ons
tors läsläxa OBS! Kom ihåg att ta med läsläxan till skolan.
fre matteläxa

FRITA
mån utelek
tis    skapande
ons  vi går till skogen bakom Shell tillbaka -15.45 ca
tors  dans i rörelserummet
fre    välja

Hej därhemma!
Den här veckan har vi mattevecka här på Parkskolan vilket innebär att vi fokuserar lite extra på matten. På måndag startar vi upp matteveckan i gympasalen med en  kort teater. Därefter träffas barnen i sina faddergrupper där de bland annat kommer att få lösa ett matteuppdrag som de får genom teatern. Vi kommer också att ha olika matteuppdrag ut på förmiddagen. Tänk på kläder efter väder.

Den här veckan har barnen  fått en matteläxa som ska vara med tillbaks på fredag. Barnen kan behöva er hjälp på sista sidan i mattehäftet.

Nästa vecka startar vi med vårterminens utvecklingssamtal. Det ska bli så roligt att få träffa er och tillsammans med era barn få visa vad de lärt sig sedan senaste utvecklingssamtalet. I början av förra veckan fick ni tillbaka lappen med tid för ert barns utvecklingssamtal. Tillsammans med den lappen skickade vi också med en lapp med frågor som vi vill att ni tillsammans med ert barn funderar över. Den lappen tar ni med till samtalet.

På bilden har de gjort snögubbar ur grodperspektiv. Vi använde vaxkritor, oljepastell och temperafärg. Resultatet hänger i korridoren. Här kommer några exempel:
FRITA
Den här veckan har ni mött nya ansikten bland personalen på frita. Det har varit utbildning och semester och sjukdom. Men rutinerna har varit desamma så det har fungerat bra. De känns trygga på frita och leker och aktiverar sig på olika sätt. 
Vädret har växlat den här veckan. Våran utflykt till klätternätet började i snöfall men vi gick dit och de lekte och klättrade och spelade killerboll. På skapande gjorde vi en vårbild med påskmotiv. Det kom förslag från barnen att byta ut vår vinterbild. Kanske för att solen sken så härligt på oss! Här kommer lite bilder från veckan.

Utelek
 Lek i lekvrån
Lek med bilar
 Bygglek
Skapande                                                                                                                                


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar