Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 29 april 2016

Ängen vecka 18

Kom ihåg v.18
Skola
må   idrott UTE. Ta med varma kläder, bra skor och handduk.
ti
on
to    lov
fr     lov


Hej!
I torsdags var det en annorlunda torsdag då alla fritidspedagoger var på nätverksträff och Miri behövdes i årskurs 3. Det innebar att Amanda hade musiken och Johanna hade bilden. Då tränade barnen på avslutningssångerna och de tillverkade fina majblommor som nu pryder dörrarna i klassrummen.

Fina majblommor


I fredags var det blå grupps tur att gå till skogen. Vi pratade om våren och tittade efter olika vårtecken. Barnen fick även undersöka naturen med varsin lupp. Tänk att det ser ut som om björkens löv har hår när man tittar i en lupp. Det kunde vi inte se med blotta ögat.

Glada barn även om det kom lite regn.Några hittade en koja att fika i.


Det är intressant att titta på en vitsippa i en lupp. Nästa vecka är en kort vecka då det är Kristi himmelsfärd. Barnen är lediga från skolan på torsdag och fredag men frita har öppet på fredagen för de som har anmält omsorgsbehov.
Barnen har inte fått någon läsläxa till nästa vecka men läs gärna tillsammans med era barn.

Vi vill påminna att vi bestämde, i samråd med er föräldrar, att barnen inte ska ha med sig leksaker och gosedjur till skolan eller frita. 


Frita
Veckan som gått
Måndag: Den här dagen spenderades ute med fri lek och rörelse. Eftersom vi hade vädret med oss, så plockade barnen ut väldigt mycket grejer på skolgården. Det här gjorde att skolgården var täckt med bilmattor, dockor och annat.
Tisdag: Under tisdagen fick de barn som ville dansa i rörelserummet. Det passade även bra med att några tjejer fick träna på sina danser till fritidshemmens dag. De här dansaktiviteterna brukar vara väldigt populära bland barnen, så även denna gång. En punkt från läroplanen som passar bra till den här aktiviteten är att: Eleverna ska ges möjlighet att träna på takt och rytm i lekar, danser och rörelser till musik.
Onsdag: Den här dagen var vi ute i regnrusket! Alla fritidshem gick ihop vid folkets hus för en eftermiddag med lekar och roliga aktiviteter. Lekar som erbjöds var bla kubbstafett, bocchia, kasta prick, tunnelboll. Eleverna ska ges möjlighet till lekar och rörelse i natur-och utemiljö.
Torsdag: Eftersom det dåliga vädret fortsatte under torsdagen, blev det ju passande med lite innelek i gympasalen. Vi tog fram olika redskap där barnen fick testa på balansgång, repklättring, ringar, hinderbana, satsbräda och rephoppning. Eftermiddagen blev väldigt lyckad, med en positiv stämning både bland barn och vuxna. Eleverna ska få träna på grundmotoriska egenskaper, såsom hoppa, klättra och springa.
Fredag: Efter en vecka med mycket gemensam rörelse, fick barnen välja fritt på vad de ville leka med.Vi önskar en trevlig Valborg!

Personalen på Ängen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar