Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 8 december 2017

ÄNGEN SKOLA FRITA v 50

KOMIHÅG v 50
SKOLA
mån:
tis: matteläxa
ons: Luciafirande, se info. nedan
tors: idrott
fre:

FRITA
mån: julkalender
tis:    julkalender
ons:  julkalender
tors:  julkalender
fre:    julkalender

Hej därhemma!

Nu är vi nästan klara med alla utvecklingssamtal. Ett stort tack till er alla föräldrar för att ni är så tillmötesgående i arbetet med att boka in tider för samtal. Det har varit roligt att tillsammans med era barn få berätta om framsteg och blicka framåt mot nya utmaningar och mål. 

På onsdag är det luciamorgon och då är det bra om barnen går in och byter om direkt när de kommer till skolan. På kvällen är det föreställning här i vår gymnastiksal för er föräldrar och syskon kl. 18:00. Barnen behöver vara här 17:40 och ska då samlas i respektive klassrum. Ni föräldrar går in genom den stora huvudentrén mot Globalhallen.

Vilken härlig lektion vi hade i torsdags när vi arbetade med uppföljningen av läsläxan.! Barnen fick skriva en bokrecension om den bok de läst och redovisa böckerna för varandra. Bokrecensionerna  kommer sedan att sättas upp i vår korridor under nästa vecka. Det kommer att bli en boktipsvägg, där andra barn kan inspireras och bli nyfikna på böckerna.

Eftersom vi hade nobelfirande tillsammans i huset blev inte fredagen som den brukar. På So lektionen blev det helklass. Vi tittade på ett avsnitt från svt som heter brottsligt. Avsnittet som vi tittade på handlade om mobbing. En tjej berättade att hon hade varit utsatt för mobbing. Det var en gripande berättelse. Vi hade bra diskussioner om vad det tänkte på, vad de skulle ge tjejen för råd och vad är skillnaden mellan bråk och mobbing. Sist på filmen berättade en tjej som hade mobbat om varför hon hade gjort det. En givande lektion som slutade med att vi uppmuntrade varandra att tänka bra tankar om sig själv.

I veckan fick ni hem en lapp om "Jul i vårt hus" som är den 19/12. Om ni vill var med och hjälpa till med att julpyssla med barnen så fyller ni i talongen och lämnar in senast på måndag.

Den här veckan var sista veckan med läsläxa för den här terminen. Till nästa vecka har barnen matteläxa, men det är den sista för terminen.

I torsdags var vi på julspel i Skogängsgården. Där fick vi se och lyssna till berättelsen om Karl-Bertil Jonsson. Det fanns ett väldigt fint budskap i berättelsen. Fråga gärna era barn om det.
Härligt fokus och bra diskussioner vid bokredovisningen.Vilket samspel


Elever från åk 3 berättar om uppfinningar där människan
har inspirerats av naturen.
Kungen och drottningen med sin livvaktMonica och Hedvig var konferencierer

Jullspel i Skogängsgården.

FRITA

På dörren står schema för var vi ska vara på jullovet. Informationen finns också på bloggen. Extra viktigt att ni hör av er vid ändrad frånvaro. Vi är alltså inte på Ängen någonting så välj rätt anknytningstelefon!

Det var utedag som vanligt i måndags.
Tisdagen bjöds på ett fantastiskt mellanmål. Fyra killar hjälpte till att laga ägg i olika former. De fick välja på stekt ägg, kokt ägg och äggröra. Det fanns smörgås också. De blev ordentligt mätta!
Ängen ansvarade för korvgrillningen på onsdagen. De vill gärna hjälpa till med att servera korv och bröd och dricka. Det var extra gott den här gången för vi fick varm choklad.
Det blev också besök av två tomtar och det blev dans på skolgården. Tomtarna var så snälla. De bjöd alla på en skumtomte.
Fredagens aktivitet var julkort. Men alla var igång med olika lekar. Så det sparar vi till ett annat tillfälle.
Trevlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar