Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 1 december 2017

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA v. 49

KOMIHÅG v.49
SKOLA
Mån
Tis Matteläxa
Ons
Tors Idrott, Läsläxa
Fre Nobelfest och fadderdag

FRITA
Mån  julkalender
Tis    julkalender
Ons  julkalender
Tors  julkalender
Fre    julkalender

SKOLA
En intensiv vecka har nått sitt slut och utvecklingssamtalen har kommit igång. December är även här vilket betyder att vi börjat med en julkalender på skolan. Eller rättare sagt en "Snällkalender" som handlar om att vi gör snälla gärningar varje dag som ska stärka relationerna mellan både elever och vuxna. Första luckan gick ut på att man säger hej och hälsar till de man möter. Enkel, men trevligt!

Vi har upptäckt att en trycksfelsnisse har varit i farten på vissa utskick vi gjort! Läsläxan som eleverna fått ska vara till torsdagen den 7/12, Och linnena till Lucia ska vara på skolan 12/12.

På fredag är det nobelfest här på Parkskolan. Många brukar vilja klä sig lite extra fint, eftersom det bjuds på nobelmiddag i matsalen och har vi tur så tittar kungen och drottningen förbi:)

I veckan hade vi två killar från Norrköpings handbollsklubb hos oss och de berättade om handboll och om just deras klubb. Barnen fick se ett klipp från en träning och de fick även ställa frågor. Anledningen till att de kom och berättade om handboll är för att få fler barn intresserade av sporten. Vilket många också blev!
Rasmus och Pontus från Norrköpings handbollsklubb

Kort som eleverna fick med hem

Det har varit svenskavecka och i måndags gick vi till gympasalen och tittade på en teater som några lärare och pedagoger skrivit.fast utan slut! Elevernas jobb efter detta var att få skriva ett eget slut som sedan skulle spelas upp på torsdagen. Så i torsdags fick vi se ett slut i från varje klass och det var superkul! Vilka manusförfattare vi har!


Rödluvan, Pippi, Klang och Emil

Farmor/Mormor plockar bär
Vi har även fått besök från Sissi som tidigare jobbat på skolan och anledningen till att hon kom till oss var för att hon även är författare! Hon tog med sig två böcker som hon skrivit som lägligt nog handlar om Järnåldern. Hon berättade om att hon som liten drömt om att bli författare och om man tror att man kan, så kan man! Väldigt trevligt besök. Böckerna som Sissi skrivit heter "Skatten i berget" och "En romersk aureus".

På vår so lektion pratade vi om våra regler. Har det blivit bättre? De flesta tyckte att det hade blivit  lite bättre. Vi förtydligade reglerna genom att de fick två och två eller tre skriva och rita reglerna på ett papper. Sen ska de sättas upp i klassrum och på toalett och i kapprum. De gick in för uppgiften och det blev fina och bra plakat.

Nästa vecka rullar på i vanlig ordning och vi fortsätter med utvecklingssamtal och självklart lärorika lektioner. Trevlig helg till er!

FRITA
Den här veckan har vi varit ute en hel del. Vi började veckan med utelek på skolgården.
På tisdagen var det dags för eget mellis. Då hjälptes vi åt med att göra toast. Det blev goda smörgåsar med skinka och ost. Sen blev det lek och kojbygge.
Vi gick till skogen på onsdagen. Men vi åt mellanmålet inne först innan vi gick iväg för vädret var lite ruggigt. Inga barn protesterade över varken väder eller kläder. Överdrag och mössa och vantar kom på i en fart. På väg till skogen var det redan några barn igång med att planera vad de skulle göra i skogen. De skulle vara arkeologer och gräva. När vi kom fram var det ett gäng som lekte vargar. Det ylades och de sprang omkring. Några lekte vid en vattenpöl och till slut kom de lite för nära... Arkeologerna hittade en sten som de började gräva fram och var det kanske en runsten. Tänk om det stod i tidningen imorgon. BARN FRÅN FRÅN PARKSKOLAN HITTADE EN RUNSTEN I SKOGEN! Vi kanske blir berömda. De grävde och grävde. Till slut var nästan alla med i aktiviteten. Men var det en runsten?....De fick nog inspiration av vårt författarbesök.
På torsdagen skapade vi en julgran av barnens händer. Det blev julgranskulor och ljus också. De är kreativa och tycker att det är kul att skapa.
Det var städdags på fredagen. Det torkades och städades på alla möjliga ställen. Julgranarna och stjärnor kom upp. Det blev fint överallt.

Varje morgon tittar vi på julkalendern Jakten på julkristallen innan vi äter frukost.
Efter skolan kommer de som vill att få titta på en gammal julkalender som heter Tjuvarnas jul. Det blir riktigt mycket jultema veckorna framöver!
Som ni ser är nästa vecka lite hemlig. Vi kommer att öppna paket på samlingen varje dag. Om det är något speciellt som händer kommer ni att få en lapp med hem.
Här kommer lite kort från skogens aktiviteter och på vår fina julgran.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar