Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 15 december 2017

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA v.51

KOMIHÅG v.51

SKOLA
mån   besök på Mosstorp, se info nedan
tis      jul i vårt hus, se info nedan
ons
tors   idrott
fre    julavslutning, se info nedan

FRITA
mån  julkalender
tis     julkalender
ons   julkalender
tors   julkalender
fre    julkalender

SKOLA
Ännu en vecka har gått i rasande fart. Det har varit en vecka där dagarna har varit schemabrytande i och med Luciaträning och Luciaframträdande. Barnen är jättenöjda över sitt framträdande och har fått mycket beröm från elever, pedagoger samt föräldrar. Det var fin Luciadag där vi till och med fick snö! Allt man kan önska sig!
Ett nervöst Luciatåg!
Sjungande Luciatåg

Tärnornas vackra ljus

Dansande tomtar
På måndag kommer vi i årskurs 3 gå upp till Mosstorp på förmiddagen och sjunga julsånger tillsammans med årskurs 4 och 5. Väldigt kul initiativ. När vi ändå är där kommer vi att kika lite på hur det ser ut och kolla vart eleverna kommer att hålla till när de börjar årskurs 4.

På tisdag är det jul i vårt hus! Kul att det kommer föräldrar och deltar i detta då det kommer bli en rolig dag. De föräldrar som har anmält sig kommer att få reda på vad ni ska göra och var ni ska vara när ni kommer på morgonen. Vi påminner om att ta med ett blockljus till den här dagen då ett av pysslen behöver det.

Fredag. Sista skoldagen det här året! Hur är det möjligt att terminen har gått så snabbt? Sista dagen är i alla fall här och det är julavslutning på Skogängsgården. Vi går bort på morgonen och vi räknar med att det är slut till 9.30, 9.40 någonting. Skolskjutsen kommer att gå runt kl.10.00 så att alla vet.

På engelskan den här veckan har eleverna fått skriva en egen önskelista, fast på engelska såklart. De fick använda sig av ipads och översätta orden från svenska till engelska på egen hand. De gjorde ett fantastiskt jobb!
En del har varit fundersamma kring läxarna på Nomp till denna vecka. En enkel förklaring. De glömdes bort! Hjärnan är redo för lite jullov även hos oss lärare 😉

Nu laddar vi för en sista skolvecka och hoppas på att det kommer mer snö! Vi meddelar redan nu att det kommer bli skridskor på idrotten efter jul och det pågår mellan vecka 3-7.
Trevlig helg!

FRITA
Vad härligt det blev med lite snö! Det blev ljust och det var full aktivitet i snön. Det byggdes ljuslyktor och de rullade stora bollar som de byggde ett hus av. Därinne skapades det fåtöljer och en dörr. Nödutgång måste man ju ha ifall det börjar brinna!
Vi använder vår innergård ibland för lek. Där får det som byggts vara ifred lite mer. Nu när det mörknar tidigt så kan de som vill vara ute lite längre.
Det blev korv och bröd till mellis på tisdagen. Sen fick de välja vad de ville göra. Många ville gå ut och fortsätta bygga i snön. Där hjälptes ettor, tvåor och treor åt i vänskaplig anda!
Vi bakade lussekatter på onsdagen. Det var många duktiga bagare som ville vara med och baka. De smakade riktigt gott!
På torsdagen fortsatte vårt julbak. Den här gången blev det lite julgodis. Vi smälte choklad och blandade i rispuffar eller cornflakes. Till allas förtjusning fick man provsmaka!
På fredagen fick de som ville göra julkort.
I början av veckan var det härligt med snö men på slutet av veckan blev det slask och blött. Bra om ni tittar över kläder och  extra kläder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar