Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

lördag 23 december 2017

Ängen skola och frita v.51

KOMIHÅG v 2
SKOLA
må: STUDIEDAG både skola och frita är stängt
ti: skolstart 8:20-13:40
on:
to: idrott
fr:

Hej därhemma!
Nu är det äntligen dags för ett välförtjänt jullov! Vi är alla redo för lov och idag har vi haft en fantastisk fin och stämningsful julavslutning i Skogängsgården. Elever från årskurs 3 läste julevangeliet och bar facklor när hela skolan gick fackeltåg till Skogängsgården på morgonen.

Under veckan som varit har vi både hunnit med en julkonsert på Mosstorpskolan, tillsmmans med årskurs 4 och 5 och "Jul i vårt hus". Tack till alla föräldrar som var med och pysslade, det satte verkligen guldkant på vår vardag. Det skapades många fina alster under förmiddagen, några av dem kan ni se härnedan.

Vi efterlyser Ronjas  astmamedicin som försvann torsdagen förra veckan. Barnen hade idrott den dagen, kanske har den hamnat i fel väska av misstag. Prata med era barn om de har sett eller hört något.

FRITA
Nu är sista vanliga fritaveckan på höstterminen på Ängen slut. Komihåg att vi inte är på Ängen någonting på jullovet. Se eget inlägg om Jullovet.
Vi var ute på måndagen. Men inte så länge de fick välja lite vad de ville göra.
Vi fortsatte att pyssla på tisdagen. De som inte hade hunnit göra alla saker på fm kunde fortsätta. Det blev några snygga ljusgröna renar också! Vi åt lite godis för att fira in julen. Det var godis som vi  gjorde på frita förra veckan och skumtomtar.
Nu är alla rena för på onsdagen tog vi ett julbad. Lyxigt att ha hela simhallen för oss själva. Vi åt mellanmålet i simhallen och smakade också våra goda lussekatter!
Vi fortsatte med julpyssel på torsdagen.
Efter avslutningen blev det fika med lussekatter och pepparkakor. Sen fick de välja vad de ville göra.
Nu har vi firat in julen ordentligt.

Vi vill avsluta med att tacka för den fina julgåvan som vi fick och önska er allesammans en riktigt GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Julkonsert på Mosstorp
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar