Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 8 december 2017

Bersån skola vecka 50


Vecka 50 
Veckans mål: Jag kan 10-kompisarna


Mån: Loggbok, Läsläxan och utskicket om stölder ska in! Idrott


Tis: Naturskola

Ons: Vi tittar på 3:ornas Lucia

Tors:

Fre:


Veckan som varit
Denna vecka har vi börjat öppna snällkalendern varje dag, som är en julkalender där eleverna får små uppdrag. De har till exempel fått i uppdrag att skriva snälla lappar att sätta upp, säga hej till de dem möter och att hjälpa de som behöver lite stöttning. Eleverna har varit väldigt duktiga på att göra uppdragen och i varje klassrum sitter det nu fina lappar med positiva ord som de har skrivit till varandra. För varje dag fram till julavslutningen läser vi också ett kapitel i en bok som heter Skorstensjul som eleverna tycker är fängslande.
Eftersom julen närmar sig har vi denna vecka också varit på ett julspel på Skogängsgården och sett på Karl Bertil Jonssons jul. Det var ett väldigt fint julspel och vi fick chans att sjunga lite tillsammans.

Veckans Grej of the day var Finland som i veckan firade 100 år av självständighet. Eleverna fick lära sig några finska ord som liknar en del av våra svenska ord, till exempel teltta (=tält), pallo (=boll), joulukalenteri (=julkalender).

På fredagen var det dags för året Nobelfest och eleverna i årskurs 1 presenterade tre kvinnliga uppfinnare; Hedy Lamarr som lade grunden för vårt moderna trådlösa internet, Florence Parpart som som uppfann det moderna kylskåpet och Stephanie Kwolek som uppfann tråden kevlar som används i till exempel skottsäkra västar. Förutom detta sjöng vi tillsammans och hade en fin Nobelmiddag på lunchen. Eleverna fick glass till efterrätt och det var mycket uppskattat.

Grej of the day – Ledtråd: En riktig krutgubbe

Bra att veta
Vi vill gärna att ni signerar loggboken när ni har tittat i den tillsammans med ert barn, och även kontaktboken. När vi har meddelat er något i denna är det viktigt att vi ser att ni har läst det.
I torsdags fick eleverna ut en ny matteläxa i form av ett spel. Det är ett memoryspel med tiokompisar som ni gärna kan träna på varje dag. Läxan ska alltså inte lämnas in.  

Vi tycker det är väldigt trevligt när ni som föräldrar kommer och hälsar på ert barn i skolan, men det är viktigt för oss att ni meddelar detta i god tid innan i kontaktboken. Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Ellen, Monika, Amanda och Linnéa B


Under veckan har barnen tränat på 10-kompisarna på flera sätt. Här slår de en tärning och sen fick kompisen säga vilken 10-kompis som hör till.


På Nobelfesten fick vi fint besök av kungen och drottningen!


Tänk vilken tur att det finns uppfinnare! Annars hade vi inte haft kylskåp, skottsäkra västar och wi-fi.


Efter Nobelsamlingen fick barnen Nobelmiddag! Så här fint var det dukat i matsalen!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar