Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 15 december 2017

Bersån skola vecka 51

Bersån skola vecka 51


Vecka 51 
Veckans mål: Jag ska läsa ofta under veckan.


Mån: Loggbok och läsläxa in! Idrott


Tis: Jul i vårt hus 8.20-10.45

Ons: 

Tors:

Fre: Julavslutning kl 8.20-10.00, sen är det frita för de som behöver.  Skolbussen går kl 10.00.Veckan som varit
Denna vecka hade vi väldigt tur med vädret då det låg ett tjockt snötäcke i skogen när vi avslutade Naturskolan för terminen. Eleverna fick lyssna på en fin saga om när tomten tappade minnet och äta pepparkakor. De fick också leka en hel del roliga lekar i skogen samt bygga snögubbar. Slutligen fick de tälja till sina egna pinnar att grilla pinnbröd på. Det hela var väldigt uppskattat och vi hade en fin stund i skogen tillsammans. 

Veckans Grej of the day var Alfred Nobel och eleverna fick reda på mycket spännande om Nobel och varför vi firade Nobelfesten förra veckan. 

Denna vecka har vi även lyssnat på treornas Luciatåg. De sjöng väldigt vackert och var klädda som både tärnor, stjärngossar, möss, tomtar och pepparkaksgubbar.


Bra att veta
På fredag har vi julavslutningen direkt på morgonen och kommer därför inte gå in i klassrummet innan vi ska gå till Skogängsgården. Det betyder att det är viktigt att du ser till att ditt barn är på plats redan vid 8:15 eftersom vi går direkt när klockan ringer 8:20. Skolbussen går sedan hem kl 10:00 från skolan.
Tack för alla tomma toalettrullar :) Nu har vi så att det räcker att pyssla med .
Det är bra om eleverna har ett par namnade inneskor här i skolan, då det är så blött i tamburen


I korridoren, nära personalrummet, finns det en vägg full av snögubbar. Alla barn fick göra fyra olika snögubbar men bara beskriva en. Ta gärna en promenad dit och kolla om ni kan lista ut vilken snögubbe som beskrivs!


Eleverna fick bygga fina snögubbar och var väldigt stolta.
Pinnbrödsgrillningen var väldigt uppskattadInga kommentarer:

Skicka en kommentar