Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 8 december 2017

Gläntan v. 50

Skola

Vecka 50

Mån: 
Tis: Bad (Ta med badkläder och handduk) OBS! Ekoxar måste vara på plats på skolgården SENAST 8.10 om du inte lämnar direkt vid badet. Sista badet innan jul.
Ons: Vi tittar på 3:ornas luciatåg
Tors: Ingen läsläxa men öva gärna på "Hör du ej vad jag hör", ingen GOTD
Fre:  Matteläxa, 5:ans tabell. Idrott inne.


Mån: Utelek/Baka
Tis: Tomtepyssel
Ons: Tomtepyssel
Tors: Pärla
Fre: Julkalenders mys

Hej på er!

Ännu en vecka till ända, vi närmar oss det välförtjänta jullovet med stormsteg. Tänk att era barn snart har gått halva sin lågstadietid! Det var ju inte länge sedan de började ettan kan man tycka men oj vad mycket de har utvecklats på den här tiden!

Nästa vecka börjar vi med division i matematiken. Vi har nu jobbat klart med 2:an, 10:an och 5:ans tabeller. Barnen tycker det är roligt med multiplikation. 

I svenskan har vi jobbat vidare med deckarboken och vi satsar på att boken ska blir klar till jullovet så barnen får ta hem den. Då har vi nog fått ett helt gäng med superdeckare i årskurs 2 :-)

I torsdags var vi på julspel i Skogängsgården och fick se berättelsen om Karl-Bertil Jonsson. Be gärna era barn att berätta om teatern så de får öva sin förmåga att återberätta.

Idag har vi uppmärksammat den stundande Nobel-dagen genom att ha en egen Nobel-samling samt extra fin lunch med glass till efterrätt. På samlingen sjöng vi i årskurs två nationalsången då vi hade fint besök från kungahuset. Både kungen och drottningen besökte oss på här på Parkskolan.

Idag har barnen fått med sig en lapp hem med information om "Jul i vårt hus", julavslutningen och studiedagen den 8/1-18. Det är viktigt att ni får ta del av detta så om era barn inte självmant lämnar in lappen idag så kan ni ju ta ett kik i deras väskor. 

På frita denna vecka vi spelat spökboll och det var väldigt populärt, de som inte är så vana att spela spökboll och andra bollsporter var de som fick testa på det. De som inte gjorde det var ute och lekte på skolgården.

På onsdagen var det dags för korvgrillning men vi hade även tomte kul. Barnen erbjöds tomte memory och att leta jul saker i skogen bl.a. men sedan kom även två tomtar och dansade med barnen samt bjöd dem på varsin skumtomte. 

På torsdagen gjorde vi klart superhjälte staden och sedan tittade vi lite på Alvin och gänget. Fredagen blev väldigt lugn med julkortspyssel.

Hoppas nu att ni alla får en härlig helg!

Här är Karl-Bertil i full gång med att sortera paket på posten.

Att ta från de rika och ge till de fattiga var Karl-Bertils tanke.
Här pyntar vi granen.Vi har även haft tomten på besök.

Så här fint dukat var det i matsalen idag.


Kungen och drottningen hade egen säkerhetsvakt med sig.

Vilket vackert par. Tänk att de tog sig tid att åka ända till Skärblacka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar