Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 15 december 2017

Gläntan v.51

Skola

Måndag:
Tisdag: "Jul i vårt hus" på förmiddagen, ta gärna med en tomteluva (Alla föräldrar som har anmält att de vill komma är välkomna!)
Onsdag:
Torsdag: Ingen läsläxa
Fredag: Julavslutning. Vi samlas utanför klassrummen 8.20 och går tillsammans till Skogängsgården.Vi kommer tillbaka ca 9.30 och  skolbussen går hem klockan 10. Frita för de som anmält detta från ca klockan 10.

Frita

Måndag: Utedag/baka
Tisdag: Reflexbana
Onsdag: JULFEST
Torsdag: Göra färdigt
Fredag: Fredagsmys


Hej på er!

Äntligen kom snön!! Även om den nästan redan har regnat bort så fick vi ändå njuta några dagar. Barnen har haft fullt upp att rulla snöbollar och åka kana. Tänk om det kanske blir en vit jul iallafall, vi kan väl hålla tummarna för det?!

Bara en vecka återstår av höstterminen i årskurs 2, sedan får vi alla njuta av lite julledighet. I veckan har vi avslutat kapitlet som handlade om multiplikation i matteboken och introducerat det fjärde räknesättet, nämligen division. Barnen fick jobba två och två och dela upp talet 12 på olika sätt.

I svenskan jobbar vi för fullt med att få färdigt "deckarboken" så den kan skickas hem nästa vecka. Förutom jobbet med deckarboken så har barnen fått öva på att skriva en faktatext om ett djur på svenskan.

På musiken övar vi på "Hör du ej vad jag hör" så att alla verser ska sitta perfekt till avslutningen på fredag.

Under veckan har vi också fortsatt att se vår "Snällkalender", har era barn gett brevbäraren en present eller kanske tackat någon som underlättar deras vardag? Fråga de om dagens uppdrag om de inte självmant berättar om uppdragen i kalendern.

På frita har vi haft en väldigt julinspirerad vecka, med tomtepyssel på både tisdag och onsdag. Barnen fick göra tomtar, granar och en och annan ren, vilket var väldigt uppskattat. De som inte var med och pysslade var ute och lekte i snön. 

Vi fortsatte att köra på julspåret under torsdagen men med pärlplattor istället men man kunde även få kolla på Kalle och chokladfabriken. Vi avslutade veckan med julfilmsmys, Polarexpressen,. 

Nu hoppas vi på mer snö till helgen så vi får ut och åka pulka och bygga snögubbar!

Så här mycket snö hade vi på skolgården i början av veckan.

Det var inte bara helt vita snöbollar som rullades...


Ja till hur många tallrikar räcker egentligen tolv "pluppar" till om det ska ligga fyra på varje tallrik?Nu har vi läst det sista och spännande avsnittet om Sally Smart. Hon kunde lista ut vem som hade stulit Piffy. Vilken tur. När vi hade läst färdigt fick barnen textremsor från det det avsnittet som de skulle försöka lägga i kronologisk ordning. Det var lite klurigt. Det gäller att hänga med när vi vuxna läser ;-)På idrotten idag som är den sista innan jul, hade vi lite jultema. Vi körde olika stafetter med lite jultema. Här pyntar vi "julgranar". :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar