Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 19 januari 2018

Ängen skola och frita v. 4

KOMIHÅG v. 4
SKOLA
mån: läsläxa - ta med läsläxan till skolan.
tis matteläxa
ons
tors skridskor, veckans ord - ta med veckans ordboken till skolan.
fre


FRITA
mån måndagslek ute
tis    innebandy ta med inneskor och klubba om du har
ons  korvgrillning med alla frita på skolgården
tors lekens lotteri
fre   välja


Hej därhemma!
Vilken vacker vinterdag vi bjöds på i förmiddags. Känns som det var länge sedan solen visade sig!
Tack till alla föräldrar, mor-och farföräldrar som hade möjligheten att hjälpa till att knyta skridskor i torsdags. Har ni möjlighet att hjälpa till på torsdagarna så är vi innerligt tacksamma. Vi går till Globalhallen 8:45
I måndags skickade vi hem ett brev med läsläxan där vi informerade om att vi den här veckan börjar med veckans ord. I torsdags fick barnen hem en blå skrivbok (med en tupp på:) I boken har barnen skrivit ner de ord som de har i läxa. De ska träna på orden så att de kan stava dem tills på torsdag. I brevet berättade vi om att barnen inte får använda boken för att träna i. Träningen får de göra på papper som ni har hemma. Det är viktigt att barnen har med boken tillbaks till skolan på torsdagar, eftersom boken används till att göra förhöret i och skriva in nästkommande veckans ord.

På den sociala lektionen idag pratade vi om hur vi närmar oss varandra. De fick göra lite olika övningar. T ex. hur nära vill du att någon står dig när någon pratar med dig? När vill du att någon kramar dig. Vi har pratat om att säga stopp när någon är för nära eller gör något som man inte vill. Vi pratade om vad som händer på nätet och vad man visar av sig själv där och vilka man visar saker för. Också vilka delar på kroppen som är privata.

På temat har vi börjat utforska rymden. Den här veckan har vi tittat på hur jorden och månen rör sig i förhållande till solen. Vi har pratat om varför vi har årstider på vissa delar av jordklotet, medans andra delar av jorden inte har det.


På svenskan håller vi på att arbeta med faktatexter. Den här veckan handlade faktatexten om månen. Barnen har sedan fått återberätta faktatexten med hjälp av stödord. De har också skrivit egna frågor till texten tillsammans med en kamrat. Nästa vecka ska de få byta frågor med varandra och svara på varandras frågeställningar.

Tid har med jordens rörelse runt solen att göra och på matten har barnen arbetat både med klockan och med året, månader och dagar. Varje morgon för vi även in solens upp-och nedgång i ett punktdiagram. På matten har barnen använt informationen ifrån diagramet och arbetat med problemlösning.

På bilden håller barnen på att göra  egna rymdtavlor. Den här veckan har de gjort bakgrunden. Den är gjord med oljepastellkritor och sedan övermålad med färg som är blandat med diskmedel. Vad ska det bli av detta, kanske ni undrar? Det får ni se nästa vecka.FRITA
GLÖM INTE LÄMNA IN SPORTLOVSLAPPEN! (Senast onsd.24/1)
Vi började veckan med vår utedag. Nytt för i år är att det blir måndagslek. Vi gick över vägen till gräsmattan och lekte under hökens vingar kom och blubb, blubb.
På vårt fritaråd pratade vi om hur vi pratar till varandra att inte använda svordomar och hur vi bemöter varandra. Att vi ska tänka på ljudnivån. För att få det lite lugnare efter 15.30 gav de förslag på lite saker som man kan göra om man inte kan hitta på något. Något som de tyckte att de skulle bli bättre på så var det att städa efter sig och inte gömma leksaker för varandra.
Onsdagen blev det innebandy för dem som hade med sig inneskor. Tjejerna spelade egen match och killarna var för sig. De som inte spelade var ute och sen gjorde vi iordning mellanmålet och åt i Syrenen.
Efter förslag från barnen hade vi i torsdags leksaksdag. De presenterade leksakerna för varandra och sen fick de leka med dem.
På fredagen fick vi ett populärt  besök. Det var Kristin och Elsa. De tittade länge på Elsa och pysslade om henne och tyckte att hon var så söt. Så nu önskar många sig en lillasyster!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar