Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 26 januari 2018

Ängen skola och frita v.5

KOM IHÅG v.5


SKOLA
mån: läsläxa - ta med läsläxan till skolan.
tis matteläxa
ons
tors skridskor, veckans ord - ta med veckans ordboken till skolan.
fre

FRITA
mån  utedag med måndagslek
tis     eget mellis
ons   vi går till skogen bakom Frendo
tors   musikqiuz
fre    välja


SKOLA
Ännu en skolvecka avslutad. Barnen har hunnit med mycket arbete i de olika ämnena och lagt ner mycket tid. Veckan började veckan med härlig snö, men oturligt nog försvann den. Nu kanske vi får hoppas på vår istället. Nu när vädret är som det är vill vi påminna att fylla på med extra kläder eftersom det är så blött ute. De behöver också bra stövlar som tål vatten. Tänk på att det är flera raster varje dag, så skorna måste tåla väta.


Vi vill påminna om att barnen tar med sig sin veckans ord-bok till skolan när det är förhör. De som inte hade med sig sin bok den här veckan fick skriva sitt förhör på lösblad. De fick även skriva in sina nya ord på lösblad. Deras uppgift är att skriva in de nya orden i sin bok!


Vi vill att ni där hemma har lite extra koll då det har synts till löss.


Temat har fortsatt med det mycket spännande rymden. Vi har haft repetition från förra veckan och tittat på hur solen, jorden och månen rör sig. Vi har sett många spännande filmer men också hunnit titta lite på stjärnbilder och då arbetat praktiskt. Stjärnbilden vi har hunnit med den här veckan är Orion.
På mattelektionerna har barnen fortsatt arbeta med klockan, men även lite kluringar som har med rymden och göra. Jämföra hur många fler månar vissa planeter har än andra, hur många jordklot som får plats i solen o.s.v.


FRITA

ETT STORT BERÖM TILL ALLA FÖR VI FICK IN ALLA SPORTLOVSLAPPAR  I TID! :)

Tänk vad kul det är med snö och vad trist att den smälter bort så snabbt. Alla blev glada i måndags när det blev pulkaåkning. Det var en del hopp i backen så några fick lite ont svanskotan.
Vi  de som hade skor spelade innebandy på tisdagen. De som var kvar lekte viskleken. Det var ganska svårt att höra ibland vad som viskades så meningarna blev lite konstiga! Det blev mycket fniss!
På onsdagen plaskade vi omkring på skolgården i snöslask. Men det är gott med korv och bröd så då fick man stå ut! Vi hade ett par stationer också. En var tre i rad och en hoppade man i ringar mot varandra och när man möttes gjorde de " sten, sax och påse" Den som vann fick möta nästa som kom. Den andre fick ställa sig sist i ledet.  Det var många som provade från f-klass och till trean.
På torsdagen hade vi lekens lotteri. Det gick bra och fastän några fick lekar som de aldrig brukar göra så gjorde alla det. Sen fick vi besök av f-klass frita. Det blev full aktivitet överallt.
På fredagarna är det inte så många barn. De fick välja vad de ville göra. Det är många som vill sitta några stycken och prata och rita.

Trevlig helg önskar vi på Ängen
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar