Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 12 januari 2018

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA

KOMIHÅG v.3
SKOLA
mån  Skickar hem läsläxa
tis     Skickar hem matteläxa
ons
tors   Skridskor. Skickar hem Veckans ord.
fre

FRITA
mån  utedag med måndagslek vid snö ta med hjälm
tis     fritaråd och eget mellis
ons   innebandy, ta med skor och klubba om du har. Vi äter mellis 14.45
tors   leksakdag ( ej vapen)
fre    välja

SKOLA
Första veckan på nya terminen har gått i rasande fart och det känns bra att vara igång igen. Skolarbetet satte i gång på direkten.

Under våra svenskalektioner har vi arbetat med instruerande texter, och just den här veckan har vi fokuserat på recept. På första lektionen fick barnen i uppgift att göra ett eget recept på fruktsallad. De fick knappt några instruktioner utan skulle göra så gott de kunde och receptet skulle vara för någon som aldrig någonsin gjort fruktsallad. Snacka om utmaning! Anledningen till att de inte fick så mycket hjälp var för att vi senare skulle visa dom hur viktigt det är med noggranna instruktioner när det gäller recept. Lektionen efter bestämde vi oss för att prova ett av recepten på fruktsallad som barnen hade gjort och då kan de gå så här!


Barnen märkte hur viktigt det är att instruktionerna är noggranna. En fruktsallad med skal, kärnhus och för stora bitar såg inte så smaskigt ut tyckte de 😉

I torsdags hade vi turen att få besök av Kulturskolan från Norrköping. De visade olika instrument och berättade hur man gjorde och vad de hette. De spelade även några trevliga trudelutter. De berättade att man kan komma och provspela inne på Kulturskolan och se om något instrument är intressant. Kul besök!På matten sattes det igång med träning på klockan för hela slanten! En del har redan knäckt den analoga klockan så då blir det istället hårdträning på den digitala. För en del blir det träning för både den analoga och digitala.

Ett nytt tema har börjat och vi tar oss nu an den oändliga RYMDEN! Väldigt spännande tycker många, och vi pedagoger också för den delen. 😃

Vi påminner om att skridskorna börjar på torsdag så att alla barn har med sig utrustning. Trevlig helg!
FRITA
Då är vi igång igen. Vi tackar för alla nya schemalappar om nya tider som vi har fått in. Det är viktigt om någon har fått nya arbetstider då behöver ni fylla i schemablanketter. De finns i hallen på anslagstavlan. Eller fråga på någon på frita. 
Vi började terminen med att de fick välja vad de ville göra på tisdagen. Det blev både prat och lek.

På onsdagen hade vi en riktigt bra och trevlig em. Vi presenterade att vi skulle ha julgransplundring och dansa runt granen. - Måste man....?undrade några. Ja det är bara två danser och en lek. När vi sen satte igång efter mellanmålet så dansade och sjöng alla 28 barn. Och när det var dags för en lek då ville de aldrig sluta. Alla var positiva och glada och vi hade en riktig guldeftermiddag! Det fanns lite rischoklad kvar sen innan jul så det smakade bra. Sen städade vi ut julen. Många barn var med och jobbade och städade. Kul!

På torsdagen hade vi wiidance. Det var populärt. Det var många som var med från början men orken tog slut efter en tag för några.

Nu finns månadsbladet ute för januari. På måndagar blir det en måndagslek. Som ni ser tänker vi åka pulka om vi får snö. Då behöver de ta med sig en hjälm. Madrasser att åka på har vi här.

På leksaksdagen behöver man inte ta med sig någon ny leksak utan något man tycker om att leka med. Självklart inga vapen eller mobiltelefoner och dyl.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar