Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 12 januari 2018

Bersån Skola v 3


Vecka  

Veckans mål: Jag kan bygga meningar av olika ord.

Mån: Läsläxan hem. SKRIDSKOR på idrotten!

Tis: Ingen naturskola

Ons:

Tors:

Fre:


Veckan som varit
Nu har vi kommit igång med lite arbete och många elever verkar ha vilat upp sig på lovet och kom tillbaka med mycket ny energi. Härligt! Det var kul att ses igen och vi ser fram emot en lärorik termin :)
I tisdags fick eleverna skriva och berätta om sitt lov i dagboken och vi märkte då tydligt att det har gått framåt i skrivutvecklingen. Kul att se tycker vi! I matten har vi arbetat med att göra och tyda stapeldiagram. Det är lite klurigt för en del att jämföra i diagrammen men vi kommer att jobba mer med det. Vi har även räknat addition och subtraktion med pengar.
I onsdags fick eleverna ett papper med ord på som de skulle klippa ut och bilda meningar av samt limma in dem i sin svenskabok. Det arbetssättet tyckte många var roligt och det är ett bra sätt att arbeta på för att lära sig hur meningar är uppbyggda. För att hjälpa eleverna att få igång sitt läsflyt har de även fått läsa på sina läsblad varje dag under veckan.
I fredags hade vi fadderträff på skolan. Vi träffades i grupper med några elever från varje klass för att lära känna varandra lite mer och leka lekar tillsammans. Detta var väldigt uppskattat av eleverna och de fick träffa flera nya kompisar och lärare från andra årskurser.

Veckan som kommer

Grej of the day – Ledtråd: Människan är det enda hotet.

Bra att veta
I torsdags fick eleverna med sig en lapp hem om att vi ska åka skridskor på idrotten ett par veckor framöver (v3-v7). Eleverna måste ha på sig: hjälm, skridskor, vantar och överdragsbyxor när de åker.
Här kan ni se hur fint det har blivit i klassrummens fönster med eleverna nyårsbilder

På svenskan fick barnen i uppgift att fixa till några meningar som blivit fel.


ser Tor sko. en     Nej, "Tor ser en sko.", låter bättre!


På matten har mycket handlat om stapeldiagram den här veckan.

Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar