Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 19 januari 2018

Bersån skola vecka 4

Vecka 4

Veckans mål: Jag kan skriva talen mellan 10-20. Om läraren säger nitton ska jag kunna skriva 19 och veta att 1:an är lika mycket som 10 och 9:an är nio ental.

Mån: Läsläxa - Ålen, skridskor på idrotten, lämna in Loggboken underskriven (två ställen)

Tis: naturskolan startar men kommer vara inomhus tills vidare

Ons:

Tors: matteläxa

Fre: 


Veckan som varit

Ett stort tack till alla föräldrar som hjälpte till med skridskoknytningen i måndags! Det är guld värt för oss! De som har möjlighet får gärna hjälpa till de kommande måndagarna också.
Den här veckan har barnen fått en ny mattebok, Favorit 1B. Just nu håller vi på med "tontalen". Det är inte helt enkelt att veta skillnaden på nitton och nittio. Därför kommer vi att satsa lite extra på tontalen nästa vecka.

I Loggboken har vi satt in höstens sista diagnos för att ni ska få se hur det går för ert barn. Efter varje kapitel i matteboken kommer en diagnos där barnen får visa om de lärt sig de områden de arbetat med i kapitlet. De har alltså gjort fler diagnoser men de finns här i skolan.
Vi vill att ni skriver ert namn där det står "Underskrift", på första sidan, långt upp, när ni tittat igenom den. Det blir därför två papper ni ska skriva under denna gång, både diagnosen och veckans mål som var att kunna bygga meningar.

Vi har jobbat mycket med att göra meningar denna vecka. Många barn tycker att det är lite klurigt att veta vad en mening är och att det måste vara stor bokstav, mellanrum och punkt när man skriver. Det kommer vi att träna vidare på. 

Veckan som kommer

Veckans ledtråd: Gammal men med snygga former :).

Ny bokstav: Bb

Trevlig helg!


Nassim lärde sig att växla tio små stenar mot en större när han skulle räkna får.
Det provade vi också när vi skulle räkna fåren på vårt papper.


På fredagseftermiddagen spelade vi ett meningsspel. Meningarna blev roliga och knasiga tex
"Solen snarkar på bordet."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar