Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 26 januari 2018

Bersån Skola vecka 5


Vecka 5      

Veckans mål: Jag kan fem kroppsdelar på engelska.

Mån: Loggbok och Läsläxan in! Skridskor

Tis: Naturskola inne

Ons:

Tors: Matteläxan in!

Fre:

 

Veckan som varit
Hejsan därhemma :)
Den här veckan har det verkligen varit skiftande väder. Från snö, blask och blåst till sol, och det har nog märkts på era barns kläder :)
Vi har jobbat med bokstaven Bb och den är lite svårt att komma ihåg eftersom det är lätt att blanda ihop b och d. Ett tips som vi har gett eleverna är att lilla b får plats i stora B, så det kan även ni föräldrar veta :) I onsdags gick vi till skolans bibliotek och lånade böcker. De har även gjort egna superfina bokmärken som de kan ha i sina böcker.


På engelskan har vi tränat på kroppsdelar och vi har både lekt och sjungit för att befästa orden. Eftersom veckans mål handlar om engelska kroppsdelar får ni gärna leka lite Simon Says även hemma.
Tyvärr har det varit väldigt många sjuka elever i gruppen  under veckan och vi hoppas att de är friska tills nästa vecka.

Grej of the day – Ledtråd: Hon som stavar bra.


Bra att veta
Det är bra om ni föräldrar kan sitta med ert barn och hjälpa dem med matteläxan de fick med sig hem i torsdags. Det är viktigt att de lär sig rätt teknik att räkna addition på. Det är också bra att ni påminner era barn om att använda blyerts när de gör läxorna :)


Viktigt att ni sjukanmäler era barn VARJE DAG när de är sjuka, för att det inte ska bli något missförstånd.


 

Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa BSå härligt att vi har en skridskohall så nära oss!
Det märks att många barn är flitiga besökare här!
En piruett på gång?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar