Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 12 januari 2018

Gläntan v. 3

Skola

Vecka 3

Mån: 
Tis: Bad (Ta med badkläder och handduk) OBS! Ekoxar måste vara på plats på skolgården SENAST 8.10 om du inte lämnar direkt vid badet.
Ons: 
Tors: Läsläxa, kom ihåg att ta med den rosa läxboken med fågeln på!!
Fre: Matteläxa. OBS! Skridskor i Globalhallen, glöm ej ta med skridskor och hjälm.

Frita

Mån: Utedag
Tis: Pärla - Elevens val
Ons: Innebandy OMBYTE! - Millians val
Tors: Film - Antons val
Fre: Ute + lek på avdelningen 


Hej på er!

Då var vi igång igen! Hoppas alla har haft ett skönt lov med lite friluftsaktiviteter trots bristen på snö.
Vi har haft en bra skolstart med motiverade barn som vill lära sig nya saker.

Veckan har varit full av aktiviteter med både skolarbete men också besök från Kulturskolan där de visade upp/spelade olika instrument för oss samt gemensam fadderträff. Fråga gärna era barn vad de gjorde på fadderträffen

I matten har vi introducerat "bråk" som avslutar matteboken vi jobbat med under hösten. Vi är inte riktigt färdiga med den boken men inom kort kommer barnen få Favoritmatematik 2B. Ny matteläxa har delats ut idag.

Under veckan har vi fortsatt med vårt tema Jorden tur och retur och barnen har fått lära sig om våra olika världsdelar. Målet är att era barn ska kunna placera ut samtliga sju världsdelar på en världskarta.

På fredag drar vi igång med skridskoåkning i Globalhallen så glöm inte att skicka med era barn skridskor och hjälm. Det är också bra om barnen har ordentliga kläder då det är ganska kallt i hallen. För de som har klubba är det helt ok att de har med sig den, dock får de INTE ha med sig puck. Det är även bra om de har med sig vattenflaska.

När vi delade ut läsläxan i torsdags var det många som inte hade läxboken med sig. Då vi jobbar med läsläxan varje torsdag så är det viktigt att barnen har med sig den rosa boken med fågeln på varje torsdag! 

På frita denna första vecka efter jullovet så började vi med en utedag på tisdagen. På onsdagen så fick barnen en varsin ritbok som de fick sätta en personlig karaktär på. Barnen valde allt från minecraft-varelser och bokmärken för att pryda framsidan av boken. 
Det blev även fredagsmys med filmen "Hitta Doris".

Ha nu en härlig helg!

Här ser ni kulturskolans personal som var och spelade för oss.

Freya visade upp sitt instrument, nämligen fiol.

Boken till läsläxan saknar många i skolan, leta gärna efter den hemma.

Veckan avslutades med lite julgransplundring på gympan och lite mys i klassrummen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar