Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 19 januari 2018

Gläntan v. 4

Skola

Vecka 4


Mån: 
Tis: Bad (Ta med badkläder och handduk) OBS! Ekoxar måste vara på plats på skolgården SENAST 8.10 om du inte lämnar direkt vid badet.
Ons: 
Tors: Läsläxa, kom ihåg att ta med den rosa läxboken med fågeln på!! Ledtråd till GOTD: "Rutigt drag-spel"
Fre: Matteläxa. OBS! Skridskor i Globalhallen, glöm ej ta med skridskor och hjälm.

Frita 

Mån: Utedag
Tis: Superhjältepyssel
Ons: Korvgrillning
Tors: Lekar i gymnastiksalen - Devin & Elsa Ls val
Fre: Lekens lotteri 


Hej på er!

Så fick vi äntligen lite snö, hoppas nu bara att den ligger kvar så vi får njuta av den. 

Under veckan har vi avslutat Favoritmatte 2A och barnen har fått göra ett klocktest inför Favoritmatte 2B. Nästa veckas matteläxa handlar om klockan. Prata gärna med era barn om hur klockan är uppbyggd, till exempel att det är fem minuter mellan varje siffra. Ni som kan den analoga klockan, kan träna på digital tid som är nästa steg. 

I vårt tema har vi börjat forska om våra planeter och vi har läst faktatexter om jorden tillsammans. Sedan har vi gjort en mindmap utifrån det lästa som  resulterade i vår egen faktatext om jorden. Nästa steg är att barnen ska skriva egna faktatexter om olika planeter utifrån texter de läst och mindmaps de gjort.

Under genomgången av läsläxan såg vi att väldigt många inte svarar med hel mening på frågorna. Vi påminde eleverna om att använda texten i frågorna när de skriver sina svar. Är frågan till exempel: 

"Asta tror att det är tjuvar som bär ut möbler ur huset, vad tror du?"

Då är inte tanken att man ska svara "Samma" eller "Vet inte" utan snarare:

"Jag tror också att det är tjuvar som bär ut möbler ur huset". 

Detta är någo vi jobbar mycket med på skolan. Påminn gärna ert barn om att "sno" ord från frågan om ni märker att de har svårt att komma på vad de ska svara.

I dag fredag, har vi åkt skridskor för första gången. Kul att se hur duktiga alla var på isen. Vi glömde skriva förra gången på bloggen att vi är väldigt tacksamma om några föräldrar har tid och möjlighet att hjälpa till att knyta skridskor. Trollsländerna är ishallen från 08.45 och Ekoxarna från 09.45. Annars är ett tips till er föräldrar hemma att förbereda hjälm och skridskor inför varje fredag. Det var en del hjälmar som var felinställda och även för små;-) Det tar istid från barnen. 


På frita den här veckan så började vi med en utedag på måndagen. På tisdagen var det den första elevens val för året och det blev pärla och rita. Många mål blev det på onsdagen när Millian hade valt innebandy som sitt val. Pokémonvärlden besökte vi när Anton fick välja film i torsdags och under fredagen fick barnen välja fritt vad dom ville göra på avdelningen, så som biljard och bygga med kapla-stavar.  Nu har vi  rensat i alla kapprum igen och det blev en hel del kläder över:-) De ligger nu i korridoren på frita. Titta gärna förbi om ni känner igen något. Annars skänker vi kläderna till bättre behövande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar