Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

torsdag 25 januari 2018

Gläntan v. 5

Skola

Vecka 5


Mån: 
Tis: Bad (Ta med badkläder och handduk) OBS! Ekoxar måste vara på plats på skolgården SENAST 8.10 om du inte lämnar direkt vid badet.
Ons: 
Tors: Läsläxa, kom ihåg att ta med den rosa läxboken med fågeln på!! Ledtråd till GOTD: "Skaparen av blixt under trappa".
Fre: Matteläxa. OBS! Skridskor i Globalhallen, glöm ej ta med skridskor och hjälm.


Frita

Mån: Utedag
Tis: Skridskor - Hervins val
Ons: Killerboll - Leonoras val
Tors: Pyssel
Fre: Spelhåla


Hej på er!

Vinter i början av veckan och vårkänslor i slutet, undrar hur helgens väder blir, spännande! ;0)

Den här veckan inleddes med att barnen själva fick börja forska om en valfri planet, det var full aktivitet och det var fantastiskt att se hur engagerat de tog sig an uppgiften! Fråga gärna ert barn vilken planet just de valde att forska om och vad det fick reda på om den.

På NO:n har barnen jobbat med jämnvikt och fått experimentera på olika stationer. 

I matten har vi fortsatt med klockan och nästa vecka kommer vi att göra en koll på hur det arbetet har gått. Fortsätt gärna öva hemma med klockan vi skickade hem för bästa resultat. Förutom klockan har vi arbetat med tanketavlor på matematiken. 

På svenskan jobbar vi nu i läsgrupper för att träna läsflyt och läsförståelse. Vi är mellan 6-10 barn i varje grupp som läser och diskuterar olika böcker. Det är väldigt lyxigt att som pedagog kunna sitta med en så liten grupp barn och jobba. 
Det var stor skillnad på meningarna som barnen hade skrivit till veckans läsläxa, men fortsätt gärna påminna om att ta hjälp av texten i frågan för en del svarar fortfarande med enstaka ord.


Under veckan på frita så startade vi med en vintrig utedag på måndagen, där alla lekte och hade kul i snön. På tisdagen fortsatte vi med superhjälte-pysslet där vi gjorde träd och hus till staden som hjältarna bor i. Snöslask och rusk stoppade inte korvgrillningen på onsdagen där det även erbjöds olika stationer som barnen testa på. Veckans elevens val blev Elsa och Devins, som ville leka Tjuven om natten och Kinamuren i gymnastiksalen. Vi avslutade veckan med en ny aktivitet, Lekens lotteri, där vi i personalen valde ut några av dom aktiviteter som barnen väljer mest. Sedan fick barnen dra lappar från en låda och leka på den stationen som stod på lappen. 

Vi har nu lämnat in schemat till sportlovet till matpersonalen så de vet hur mycket mat som kommer behövas. På sportlovet kommer det vara en innebandyturnering på torsdagen den 22/2. De barn som har fritaplats och vill vara med på turneringen, fast ska vara lediga, får det. Men man behöver säga till någon av oss i personalen ifall barnen kommer. 


Hoppas att alla får en härlig helg trots det lynniga vädret.

Samarbete kan vara svårt ;0) Här har Mahir rymt...

Där var han visst!!

Djupa diskussioner kring tanketavlor.

Det är kul att se att GOTD inspirerar tex tanketavlor i matte.
Hur ska vi stå för att det ska bli jämnvikt?

Det gäller att ha jämvikt så det inte rasar!

Med hjälp av en våg kan man också öva jämvikt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar