Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 2 februari 2018

Ängen skola och frita v. 6

Kom ihåg v.5
SKOLA
mån: Läslaxa - ta med läsläxan till skolan.
tis: matteläxa
ons:
tors: skridskor, veckans ord - ta med veckans ordboken till skolan.
fre:

FRITA
mån: Utedag med måndagsleken
tis: eget mellis
ons: Attitydteater
tors: Wii-dance
fre: Välja och baka


Hej därhemma!

Visst känns det att vi går mot ljusare tider!? Så härligt att starta och avsluta skoldagen i dagsljus. Barnen håller noggran koll på hur dagarna förändras med ett par minuters dagsljus varje dag. Det görs genom att vi varje morgon fyller i ett punktdiagram över solens upp-och nedgång. 

Vi vill upplysa om att tryckfelsnisse varit framme på den här veckans läsläxa. Läxan är till måndag den 5 feb. och inget annat. Felet upptäcktes precis när läxan skulle delas ut, men vi tror att vi hann stryka över och ändra datumet på de flesta läxor, men någon läxa kan ha slunkit igenom med fel datum.

Den här veckan har vi arbetat med skiljetecknen punkt, kommatecken, utropstecken och frågetecken. Barnen fick börja med att utforska en text och undersöka när utropstecken och kommatecken kan användas. Det blev många bra diskussioner i grupperna och alla grupper kunde se, beskriva och ge exempel på hur de ska användas. Slutligen enades vi gemensamt i gruppen kring när och hur de ska användas. Därefter fick barnen själva prova att använda dem i det egna skrivandet.


Många barn har inte med sig veckans ordboken till skolan på torsdagar. Hjälp dem att komma ihåg den, så slipper de "extra läxan" att skriva in de nya orden hemma i boken.

I torsdags blev det ingen skridskoåkning på grund av att ett rör gått sönder i Globallhallen dagen innan, men nästa vecka räknar vi med att köra som vanligt. 

På bilden börjar vi bli färdiga med rymdtavlorna och de finns att beskåda i vår korridor. 

På socialkompetensen fick barnen bygga ett eget pussel. Varje barn fick en pusselbit som de skulle dekorera och skriva ett ord som de tyckte passar med vänskap.Det blev väldigt bra diskussioner kring vänskap och vad det innebär. Det var klurigt att bygga pusslet, men med positiv inställning och ett gott samarbete så gick det alldeles utmärkt.


FRITA
Vi gjorde hopprace som måndagslek. Alla treor lekte och tyckte att det var kul. En lek som vi hittat på Facebook.
På tisdagen lagade vi gott mellis. Vi blev sponsrade med ägg till eget mellis. Så då kunde vi steka ägg och koka ägg. Mycket uppskattat. På onsdagen gjorde vi varma mackor och hade lite diskussion om vad man ska göra på frita när man börjar bli lite trött och har svårt att hitta på något att göra. Vi fick många bra förslag. På torsdagen körde vi ett musikquiz och f-klass hälsade på och på fredagen så lekte vi hade det mysigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar