Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 9 februari 2018

Ängen skola och frita v.7

Kom ihåg v.7
SKOLA
mån: Läsläxa - ta med läsläxan till skolan.
tis: Matteläxa
ons:
tors: Friluftsdag, veckans ord - ta med veckans ordboken till skolan.
fre:

FRITA
mån:  utedag med måndagsleken, vid snö ta med hjälm
tis:     alla hjärtansdags pyssel
ons:   alla hjärtans dag
tors:   kahoot
fre:     välja

SKOLA
Hallå i stugorna! Det är galet vad fort veckorna flyger fram. Nu har vi bara en skolvecka kvar innan vi tar lite ledigt för ett välförtjänt sportlov. Eleverna har jobbat hårt sen vi började den nya terminen och vi har hunnit med mycket. Den här veckan var sista veckan som vi arbetar med tema rymden vilket barnen tyckte var tråkigt. Eftersom det var sista veckan med rymden så fick barnen visa vad de hade lärt sig under de här veckorna, och det finns mycket kunskap i åk 3, det är ett som är säkert! Men vi går vidare mot nya äventyr och ny kunskap.På torsdag hade vi tänk ha en friluftsdag och då behöver barnen ha med sig några viktiga saker. De ska ha med sig skridskor, hjälm (pulka) och fika med en varm dryck.


Under våra lektioner i svenska så har vi haft fortsatt arbete med läsläxor som handlar om rymden. Vi vill påminna om att läsläxan SKA med tillbaka på måndagen då de behöver den för att de ska få en ärlig chans att utföra arbetet på lektionen.

Under veckan har vi introducerat ett nytt arbetsmaterial som fokuserar på elevernas handstil. De har fått olika material beroende på var de befinner sig. En del behöver fortsatt träning på sin handstil, medans andra kan gå vidare och öva på skrivstil. Att ha en läslig handstil är ett mål som vi alltid har för varje lektion där vi skriver. Det ingår självklart också att man ska använda sig av stor bokstav och punkt.Vi vill påminna om att veckans ord-boken SKA tas med varje torsdag. Fortfarande många glömmer den och det blir rörigt för barnen om de ska skriva på ett lösblad.

På social kompetens pratade vi om att känna sig utanför. Vi tittade på en film från UR. Efteråt pratade de i smågrupper och fick skriva upp tips hur man kan göra om man känner sig utanför. De kom på många bra saker. 

FRITA
Vi började veckan med att gå till pulkabacken! Det var full fart i backen. Det finns lite hopp och gupp så några fick lite ont i svanskotan. Men det är roligt att det finns snö.
Vi gjorde eget mellis på tisdagen. Vi fortsätter med vårt äggtema. De fick välja mellan kokt ägg och äggröra. De som aldrig har ätit ägg innan vågar smaka och tycker att det är gott! 
Alla frita avdelningar samlades i rörelserummet på onsdagen. De vuxna spelade upp olika scener från vad som händer på frita. Vi i trean spelade upp två teatrar. En handlade om en hemlig klubb där inte alla fick vara med. De vuxna har sagt ifrån om att vi inte ska ha hemliga klubbar men då ignorerar barnen det och säger att vi struntar i vad de vuxna säger. Vi spelade också upp hur de får låna en dator och spela musik men sen letar de reda på sidor som vi har sagt att de inte får göra. Ibland händer det att regler förändras från det som de vuxna har bestämt. De förhandlar och ändrar på regler till deras fördel. Vi har mycket diskussioner kring det.
Vi hade wiidance på torsdagen. Vi bjöd in f-klass i rörelserummet så att de också var med och dansade.
Vi röstade och lyssnade på melodifestivallåtarna på fredagen. Sen blev det varma mackor till mellanmål. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar