Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 16 februari 2018

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA

Idag har vi delat ut sportlovslappar!

KOMIHÅG v. 9

SKOLA
mån
tis matteläxa
ons
tors veckans ord. Idrott ta med ombyte och handduk
fre

FRITA
mån  utedag med måndagsleken, vid snö ta med hjälm
tis     eget mellis
ons   korvgrillning på skolgården
tors   spelets lotteri
fre    välja

Hejsan!
Precis  till sportlovet kom snön åter! Nu hoppas vi att det håller i sig och att det blir vinter hela lovet, så att våra barn får möjligheten att ägna sig åt vinteraktiviteter utomhus. Nu har vi slutfört den första delen av den här terminen och efter sportlovet kommer vi börja förbereda oss inför de nationella proven. Nationella proven genomföras mellan veckorna 11-20.

Vilken härlig friluftsdag vi hade i torsdags! Först hade vi skridskodisco och efter det lite fika i solen ute på skolgården. Därefter blev det pulkaåkning i Folketshusbacken. Vi kan också passa på att informera om att det var sista veckan som vi åkte skridskor på idrottslektionen. Från och med vecka 9 är det "vanlig" idrottsundervisning i gympasalen.

Barnen har ingen läsläxa till veckan efter lovet, däremot har de veckans ord till torsdagen och även matteläxa till tisdagen. Matteläxan består av ett arbetshäfte som ska göras och vara med tillbaks till skolan. På bloggen ( i ett inlägg under namnet veckans ord v. 9 Ängen) finns veckans ord, om någon var sjuk eller av annan anledning varit borta under veckan.
Efter sportlovet kommer läsläxorna bestå av att barnen ska läsa ett antal sidor i en kapitelbok. Vi skickar hem böckerna tillsammans med ett informationsbrev på tisdagen efter lovet.

Så här såg det ut när de jobbade tillsammans förra fredagen och frågan var: Vad kan jag göra om jag känner mig utanför?


Vi avslutar med lite härliga kort ifrån friluftsdagen.FRITA
I pulkabacken på måndagen var det full fart. Den här dagen var det inte så många på frita så de kunde åka i ett tåg tillsammans det var jätteroligt! Vi kollade också av hur det hade gått i melodifestivalen.

På tisdagen åt vi eget mellis i stormhatten. Sen blev det alla hjärtans pyssel. Det var full kreativitet. Det gjordes hjärtfiskar , hjärtelefanter, kort m.m.

Vi firade alla hjärtans dag med att äta kärleksmums och sen lekte vi i rörelserummet. De tycker att det är roligt att leka. Så det är så roligt att hitta på saker med dem.

På torsdagen kom f-klass på besök efter mellanmålet. Vi gjorde kahoot tillsammans. Det är frågor med fyra alternativ som de får trycka på en Ipad. Treorna hjälpte f-klass om de behövde. Det var inte så lätta frågor men man kan ju alltid chansa! Sen blev det lek och dans i rörelserummet.

Vi tog en sväng till pulkabacken på fredagen efter mellanmålet. Bäst att passa på. Vi lyssnade också på de nya låtarna till melodifestivalen.
Nu är det många som väver. Om en börjar med något så vill alla göra samma sak. Så nu är det kösystem på vävarna! Det är en bra aktivitet på morgonen och också efter 16. Vi tycker att flera har börjat att tänka på att ta det lite lugnt och försöka att inte varva upp speciellt på eftermiddagarna.

TREVLIG HELG!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar