Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 2 februari 2018

Bersån Skola vecka 6


Vecka 6    

Veckans mål: Jag kan rita granens livscykel

Mån: Loggbok och Läsläxan in! Skridskor

Tis: Naturskola inne

Ons:

Tors: Matteläxan in!

Fre:

 

Veckan som varit
Ännu en vecka har gått och tyvärr har förkylningarna hållit i även denna vecka. 
Nu har vi börjat att arbeta med klockan och många elever kunde redan hel timme. Vi har övat på hel- och halvtimme samt pratat om minut- och timvisare. Ni får gärna öva mer hemma och fråga ert barn om vad klockan är under dagarna. Om eleverna har en armbandsklocka får de gärna ha på sig den här så att de kan träna lite extra under dagarna. Efter årskurs 2 ska eleverna kunna hela klockan och i årskurs 3 ska de befästa digitala klockan, som även kan komma att testas på de nationella proven. Om eleverna ska klara av att nå detta mål så behöver de hjälp av er föräldrar och givetvis kommer vi att jobba mycket med det här i skolan.

På veckans engelskalektion har vi arbetat vidare med kroppen. Vi har lekt Simon says, sjungit och gjort arbetsblad. Vi har även tränat lite extra engelska under veckan då veckans mål var att kunna fem kroppsord på engelska. Många elever visade under arbetet med loggboken att de lärt sig kroppsorden riktigt bra.


Grej of the day – Ledtråd: En fängslande plats

Bra att veta
Vi skulle vilja be er föräldrar om hjälp med era barns kläder som finns i tamburerna. Kolla gärna (flera gånger i veckan) om du hittar något. Det finns även kläder i torkskåpen. De får gärna ta hem teckningar som ligger på deras hyllor också.
Det är många som glömmer att lämna in matte- och läsläxan i tid. Det är viktigt att du som förälder hjälper ditt barn med det.

 

Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa B


På svenskan har vi bl a skrivit rimdikter.
Dikterna finns att läsa i korridoren på Bersån.På matten har vi jobbat vidare med positionssystemet. Att veta att 29 består av två tiotal och nio ental är inte så lätt i början. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar