Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 2 februari 2018

Gläntan v. 6

Skola

Vecka 6


Mån: 
Tis: Bad (Ta med badkläder och handduk) OBS! Ekoxar måste vara på plats på skolgården SENAST 8.10 om du inte lämnar direkt vid badet.
Ons: 
Tors: Läsläxa, kom ihåg att ta med den rosa läxboken med fågeln på!! Ledtråd till GOTD: "Dödsfarlig bulle".
Fre: Matteläxa. OBS! Skridskor i Globalhallen, glöm ej ta med skridskor och hjälm.


Frita

Mån: Utedag
Tis: Fotboll - Ludvigs val (OMBYTE)
Ons: Attitydsteater 
Tors: Superhjältetema (kom gärna utklädd till superhjälte)
Fre: Lek på avdelningenHej på er!

Den här veckan förstärktes vårt arbetslag med Sofie som studerar till lärare och ska vara hos oss i hela nio veckor. Vi hälsar henne varmt välkommen!

OBS! Några har uppmärksammat ett fel i läsläxan på fråga 3 (på vissa papper fråga 7). Självklart ska frågan vara vem ASTA ringde till och INTE Bea! Vi ber om ursäkt för förvirringen.

Under veckan har arbetet med klockan avslutats och nu fortsätter vi med multiplikation igen. I matten har vi också fortsatt med problemlösning och tanketavlor. Barnen har fått jobba i grupper om tre där de ska lösa olika problem som de sedan fått presentera för varandra.

Barnen har också börjat skriva sina egna faktatexter om en planet utifrån tankekartorna de skrev förra veckan. Liksom förra veckan vart det med stort intresse och stort engagemang de tog sig an uppgiften, kul att se!!

Veckans GOTD handlade om JK Rowling som har skrivit böckerna om Harry Potter. Tänk att från att ha levt på bidrag bli en av världens 1000 rikaste personer!! Otroligt! Fråga gärna ert barn om de kan berätta något om "Skaparen av blixt under trappa", tex hur många miljoner böcker som sålts om Harry Potter.

På frita under veckan så blev det en lite kortare utedag på måndagen än vanligt, på grund av sviktande väder. Istället sågs det på filmen Big foot. 
Hervin hade sitt val på tisdagen, så då fick barnen snöra på sig skridskorna och åka runt och leka på isen i Globalhallen. Ännu mer rörelse blev det på onsdagen när Leonoras val, killerball, spelades i gymnastiksalen. Desto lugnare blev det på torsdagen när barnen fick jobba med smältplast, många olika figurer och former skapades och det uppskattades mycket hos många.
Fredagens snöfall gjorde att det inte blev någon spelhåla. Istället hade vi kul i snön och åkte i pulkabacken vilket fick avsluta en trevlig vecka på frita.


Vi önskar er alla en trevlig helg!

Här är Sofie.


I ett par veckor nu så har vi jobbat med substantiv och verb, här är lite ramsor som hjälper till att komma ihåg vad som är vad.

Här forskas det för fullt!

Här med...

...och här med!

Här diskuteras det för fullt kring matematiska problem.

Vilken bild passar egentligen till det här problemet?

Här presenterar en grupp sitt problem och sin lösning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar