Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 9 februari 2018

Gläntan v. 7


Skola

Vecka 7


Mån: 
Tis: Bad (Ta med badkläder och handduk) OBS! Ekoxar måste vara på plats på skolgården SENAST 8.10 om du inte lämnar direkt vid badet.
Ons: 
Tors: Läsläxa, kom ihåg att ta med den rosa läxboken med fågeln på!! Ledtråd till GOTD: Se bild längre ner
Fre: Matteläxa, vi fortsätter med matteremsor i läxa. OBS! Skridskor i Globalhallen, glöm ej ta med skridskor och hjälm.

Frita
Mån: Skridsko åkning (Olles val) / Utelek
Tis: Lekens lotteri (Rebeccas val)
Ons: Alla hjärtans dag pyssel
Tors: Pyssel Almas val
Fre: Bingo


Hej!

Vilken underbar dag vi hade i dag på vår friluftsdag. En riktig vinterdag med mycket pulkaåkning och skridskoåkning. Men det bästa av allt var fikat så klart:-)

Under veckan har vi fortsatt med våra faktatexter om planeter i vårt tema "Jorden tur och retur". Vi har även börjat träna lite inför vår rymdkväll som vi kommer ha den 14 mars. Så håll av det datumet för då kommer ni bli bjudna hit på föreläsningar och lite teater och sång. Inbjudan kommer lite längre fram.

I svenskan har vi fortsatt vår träning i läsförståelse i våra mindre läsgrupper. Vi kommer avsluta det till sportlovet. Efter lovet kommer vi börja jobba med berättande texter.

Vi har fortsatt med 3:ans och 4:ans tabell i matematiken. Utöver läxorna, arbetar vi med tabellerna i matteboken samt färdighetstränar på remsor i skolan också. Vi hade i dag förhör på 4:ans tabell och vi pratade men barnen om hur viktigt det är att befästa tabellerna ordentligt. Så om man inte kan svaret inom 3 sekunder behöver man träna mer på samma tabell. Så utifrån förhöret i dag har några fått samma tabell i läxa till nästa vecka, så att det blir mer befäst.

På frita den här veckan har vi haft mycket lek i snön, vi har även haft Ludvigs fotbolls val på tisdagen. Sedan på onsdagen hade vi attitydsteater där vi vuxna spelade upp sekvenser ur vardagen med barnen. Vi på gläntan spelade upp en teater om att det tar sådan tid att vänta vid samlingar och att barnen pratar väldigt mycket under samlingar. Sedan samlades vi i mindre grupper och pratade om hur vi kunde förbättra samlingarna och för att barnen ska få så mycket tid som möjligt i aktiviteten.

På torsdagen gjorde vi iordning glasmontern ute i korridoren med superhjältar så ni får gärna svänga förbi och kika på de häftiga superhjältarna i sin stadsmiljö. På fredagen blev det lek på avdelningen där vi både spelade biljard och dansade till Just Dance.

Nästa vecka är det skridskoåkning på måndagen, lekens lotteri på tisdagen, alla hjärtans dag pyssel på onsdagen, pyssel och krymplast på torsdagen samt bingo på fredagen.


Obs! Nästa veckas ledtråd på GOTD är bilden under.

Hoppas ni nu får en skön helg, så ses vi på måndag.Ledtråd till Grej of the day!

Här arbetar vi för fullt med tabellerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar