Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 16 februari 2018

Gläntan v. 8-9

Skola

Vecka 8 Sportlov

Vecka 9


Mån: 
Tis: Bad (Ta med badkläder och handduk) OBS! Ekoxar måste vara på plats på skolgården SENAST 8.10 om du inte lämnar direkt vid badet.
Ons: 
Tors: Läsläxa, kom ihåg att ta med pappret med frågorna. Ledtråd till GOTD: Heligt berg
Fre: Matteläxa, Idrott inne. Kom ihåg idrottskläder och handduk!

Mån: Krymplast/pyssel och utelek (Almas val)
Tis: Hinderbana (Katies val)
Ons: Korvgrillning med OS tema
Tors: Makrame (Linneas val)
Fre: Lek på avdelningen

Hej på er!

Redan Sportlov! Vad skönt att snön ligger kvar så att det kan bli lite utomhusaktiviteter under vecka 8. Då kanske även vi kan bli av med bacillerna som har hägrat de senaste dagarna.

Under veckan har vi avslutat vårt jobb med att skriva faktatexter om våra planeter på svenskan. Vi har även forsatt jobba med substantiv, adjektiv och verb. Läsläxan till 1/3 (OBS! Står fel på läxpappret) ser lite annorlunda ut än tidigare. De ska svara på ett papper den här gången istället för i den rosa boken.

Vi har också övat för fullt inför vår Rymdkväll, det är både repliker och sångtexter som ska övas in. Har ni inte redan bokat in onsdagen den 14/3 17.30-19 i era kalendrar så gör det. Inbjudan kommer efter sportlovet. 

På matematiken har vi jobbat med multiplikation och tanketavlor. Matteläxan till 2/3 är just tanketavlor.

I måndags på frita så åkte vi skridskor med de som ville och de andra var ute och lekte. På tisdagen var det dags för lekens lotteri där barnen blev indelade i olika lekar som de sedan fick testa på i minst 30 min. På onsdagen blev det alla hjärtans dag pyssel för alla på frita och de skapade otroligt fina alla hjärtans dag pyssel. 

På torsdagen fick vi göra en ändring i schemat vi skulle egentligen ha haft krympplast men eftersom sjukdom hos oss pedagoger så fick det bli pärla istället. På fredagen blev det bingo på linnean och gamla turtles serien på gullvivan och de andra fick bestämma vad de ville leka. Nu hoppas vi att ni alla får ett härligt lov med mycket utomhusaktiviteter och frisk luft.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar