Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 16 mars 2018

Ängen skola och frita v12

KOMIHÅG v.12

SKOLA
mån Studiedag - skola och frita stängt
tis    Studiedag - skola och frita stängt
ons
tors Idrott, ta med ombyte och handduk
fre  Veckans ord - Boken ska med till skolan!

FRITA
mån frita stängt
tis    frita stängt
ons  Tjejerna går till simhallen ta med badkläder och handduk
        killarna går till biblioteket alla är tillbaka senast kl 16
tors  påskpyssel
fre    välja

SKOLA

Ännu en vecka har gått och solen har anlänt! Mornarna är ljusa och vårfåglarna har börjat sjunga. Känns skönt och hoppas att våren är på ingång. Nästa vecka bli en kort vecka då det är studiedagar både måndag och tisdag. Både skola och frita är då STÄNGT.

Veckan har flutit på och barnen har haft både bra lektioner och raster. Vi har börjat med de nationella proven i svenska och haft gruppdiskussioner där åsikter, samarbete och att lyssna på andra stod i fokus. Barnen har tyckt att det har både varit roligt, spännande, läskigt och nervöst. Och självklart kan det vara det! Vi har pratat mycket om att uppgifterna i de nationella proven inte nödvändigtvis är svårare utan det är såna uppgifter som vi jobbar annars med i skolan. Det har iallafall varit en spännande början. Nästa vecka sätter vi igång med lite matematik-delen.

I torsdags hade vi fadderträff och alla grupperna samlades. Vi gjorde stapeldiagram med elevnära frågor och samarbetade. Vi pratade om vilka staplar som hade mest och hur många mer vissa staplar hade. Det var en rolig förmiddag!

Vilken är din favoritfrukt?

Hur många syskon har du?
Veckans ord fortsätter som vanligt nästa vecka och vill vill fortfarande påminna att boken ska med varje fredag. Fortfarande en del som glömmer. Vi vill undvika att det blir löspapper hit och dit, när det finns en bok att skriva i. Nya veckans ord kommer i ett separat inlägg så att de som är borta eller sjuka kan skriva in orden hemifrån.

På den sociala lektionen idag har vi pratat om självkänsla, självförtroende och självmedkänsla. Vad är det för skillnad och hur hänger de ihop? Så här förklarade vi orden: Självkänsla: man tycker att man duger och är bra som man är. Självförtroende handlar om att du vet att du är bra på vissa saker. Självmedkänsla handlar om att du ska vara snäll mot själv och inte döma dig själv om du misslyckas.Det är inte så lätt. Vi pratade om att det går att träna upp sin självkänsla och att vi ska hjälpa varandra att göra det!
De ritade av sina händer och klippte ut dem Sen klistrade vi upp dem så att det blev en höna! Nu sitter de uppe på klassrumsdörren. Påsken närmar ju sig. Så här fina blev de!
FRITA
Var det rätt låt som vann? Inte enligt Ängens frita. De tyckte att det var Mendez som skulle vinna. Men han kom ju sist. Efter att vi hade lyssnat på melodifestivalen så var vi ute i det blöta vädret. Nu går det åt extra strumpor och vattentäta skor! Tänk på kläder efter väder!
Vi gjorde havregrynsgröt till mellanmål. Det var gott tyckte många, bra och nyttigt mellanmål. Några provade att klippa krasse och ha på smörgåsen.
Vilken rörelseglädje i gympasalen. De tycker att det är så roligt när vi tar fram ringar, tjock matta, rep och lite hinder att hoppa över. När vi får sjunga till melodifestivallåtarna samtidigt så höjs stämningen ännu mer! Vi hade en trevlig eftermiddag.
Det är lite ovanligt att treor tycker om att leka. Vi har berömt den här gruppen förut för det. Att dessutom förskoleklass skulle vara med och leka det bekymrar dem inte. De lekte mördarleken, blinkleken och pomperipossa. Stort beröm till våra treor som visar hänsyn och omsorg och tar hand om f-klass barnen.
Vi åt eget mellis i Stormhatten på fredagen. Vi var inte så många men det lev ganska högljutt. Kanske att många är trötta och behöver lite vila i helgen.
Svårt med vädret. Nu på slutet av veckan är det fruset och is och halt på skolgården. Men det går åt lite extra kläder ändå för under isen finns det vatten!

TREVLIG HELG ÖNSKAR VI PÅ ÄNGEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar