Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 23 mars 2018

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA v.13

KOMIHÅG v.13
SKOLA
Mån läsläxa - kom ihåg boken
Tis matteläxa
Ons
Tors
Fre Långfredagen


FRITA
Mån  Utedag
Tis    Korvgrillning på skolgården med alla frita
Ons   Eget mellis och påskpyssel
Tors  Påskpysssel med f-klass
Fre   Långfredagen

Datum i framtiden: 17/5 besök på simhallen (se info. nedan)

Hej!
En kort skolvecka har precis passerat. Märkligt vad fort tiden går, särskilt så här i vårtider. Här i skolan har vi en fulltecknad agenda ända fram till skolavslutningen. En stor del av tiden som återstår  handlar om att genomföra de nationella proven, men vi har naturligtvis också mycket annat roligt att se fram emot som t.ex. teaterunderhållning, besök på Mosstorpsskolan, cirkusvecka, skolresa, slöjdvecka och många spännande och utmanande lektionsaktiviteter. 

Torsdagen den 17 maj kommer alla elever besöka simhallen. De elever som inte uppnådde målet att simma 50 meter bröstsim  i årskurs 2 kommer då omprövas mot målet. Om ditt barn inte uppnått målet ännu, så är det bra om ni själva har möjlighet att besöka simhallen för simträning innan.

Den här veckan har eleverna gjort ett nationellt prov i läsförståelse. De har fått läsa en skönlitterär text på ett par sidor och därefter svarat på 18 frågor om innehållet. Det är så härligt att se deras arbetsvilja och vad mycket de lärt sig under tiden på Park.  Under veckan har de också arbetat med gruppuppgifter i matematik, där begrepp, resonemangsförmåga och kommunikationsförmåga varit i centrum.

På temat har vi rest vidare till Asien och bekantat oss med två av världsdelens största länderna, Indien och Kina. Vi har tittat på en kort faktafilm om världsdelen och skrivit egna korta faktatexter.

På engelskan har eleverna tränat på att ge vägbeskrivningar utifrån en kartbild. De har tränat på instruktionerna Go straight ahead... Go left at the..... Go right at the.. Stop at the.... Det var en uppgift som var väldigt uppskattad av eleverna.

I dag har eleverna fått de nya veckans orden (de finns också på bloggen i ett eget inlägg). Läxan är till efter påsklovet 13/4 och handlar om sammansatta ord.

Dessa fraser tränade eleverna på 

Lista på ord som behövdes för att skriva instruktionerna.

FRITA Det var en kort vecka med bra aktiviteter. Tjejerna hade simhallen nästan för sig själv i onsdags. Killarna hade lite svårt att komma till ro i biblioteket. Men de lånade några böcker.
Det var många som ville pyssla på torsdagen. Det blev kycklingar, påskägg och lite andra saker. De hade en trevlig pratstund tillsammans när de pysslade. Det blev fina saker!
Vi firade in helgen med att äta mellanmålet ute i solskenet.  Först hjälptes alla åt att förbereda och plocka ut mellanmålet. Vi hackade lite frukt och gjorde fruktsallad. Det var skönt i solen. Men nu vill vi ha vår! :)Trevlig helg önskar vi på Ängen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar