Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 23 mars 2018

Bersån skola v 13

Vecka 13    
Mån: Läsläxan in!


Tis: teater på skolan


Ons: Matteläxan in!


Tors:


Fre: lov


 


Veckan som varit
Den här veckan har barnen fått jobba vidare med subtraktion i sina matteböcker och vi har även arbetat en del med talets grannar. Flera gånger under veckan har vi ramsräknat tillsammans med hjälp av en hundraruta för att barnen ska få träna lite extra på det.
På svenskan har barnen fått fortsätta att skriva egna berättelser, som blir mycket fina. De har fått göra en egen framsida där de har skrivit titel och författare samt målat en bild. Flera har fått läsa upp sina berättelser för sina kompisar och har sen fått ta hem dem. Låt gärna era barn läsa upp sin berättelse för er. Det som de har tränat på är stor bokstav och punkt i sina meningar.
Under engelskalektionerna har vi arbetat mycket med kläder och möbler och barnen har fått göra övningar tillsammans på tavlan. Det tycker dem är mycket roligt. Barnen har också fått göra ett fint arbetsblad och  gemensamt tränat på att skriva engelska ord och sen förhöra varandra på dem. De var mycket stolta när de märkte hur mycket de har lärt sig.


Veckans Grej Of The Day var Turning Torso. Barnen har inte fått någon ny ledtråd på grund av att det är kort vecka och vi kommer påskpyssla istället.Veckan som kommer
Vi har fortfarande kvar loggböckerna här i skolan. Den sista veckan innan lovet kommer vi inte jobba med ett enskilt veckans mål, utan kommer sikta på att läsa och ramsräkna mycket.

Tips!
På lördag är det dags för Earth Hour som anordnas av Världsnaturfonden. Då ska vi släcka ner lamporna och inte använda el för att uppmärksamma klimathotet. Barnen har fått veta mycket om detta på naturskolan. Kolla gärna med dem om de kommer ihåg och vill vara med.


Arbetsbladet som barnen fick arbeta med på engelskan. De fick rätta tillsammans med varandra och sedan förhöra varandra på orden.På religionen har vi pratat om påskveckan inom kristendomen.
De här fina serierna kan ni titta på i klassrummen.

Bra att bli påmind om klockan!
 

Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar