Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 16 mars 2018

Gläntan vecka 12

Skola v. 12

Mån: Studiedag, skola och fritidshem STÄNGT!!
Tis: Studiedag, skola och fritidshem STÄNGT!!
Ons: Vi rockar sockorna och firar våra olikheter.
Tors: Läsläxa, kom ihåg att ta med pappret med Veckans ord. Ledtråd till GOTD: Terras timme
Fre: Matteläxa, Idrott inne. Kom ihåg idrottskläder och handduk!

Mån: Studiedag
Tis: Studiedag
Ons: Spökboll Natachas val, OBS! Ombyte, skor och handduk är ett måste!
Tors: Pärla
Fre: Städdag

Hej!

Åh, vad stolta vi var i onsdags under rymdkvällen över era barn. Hoppas ni kände likadant. Det var ganska många som var pirriga i magen både inför minimusikalen och  inför föreläsningarna. Men, vilka duktiga 2:or vi har och vilken stolthet de kände när de var färdiga. Vi kan väl alla känna igen oss i det när vi kliver utanför vår egen komfortzon:-)

Under veckan har vi fortsatt med talen 0-1000 i matten. Vi jobbar med att lära oss de olika positionerna i ett tal (ental, tiotal och hundratal). Vi har jobbat med addition och subraktion med hundratal där vi lägger till eller tar bort endast ental eller endast tiotal (ex.123 + 4, 166 - 4 och 
158 + 30, 183 - 40)

I svenskan har vi nu börjat jobba med berättande texter. Förra veckan fick barnen träna på att lyssna in vilka delar det finns i en berättelse och denna veckan har de fått göra var sin karaktärsbeskrivning som de ska ha med i sin egen berättelse. Nästa vecka ska vi börja träna på att göra "börjor" på berättelser. Vad är det viktigt att tänka på då?

Veckans ord till vecka 12 är: dit, till, oss, ditt upp, tack, tak, vacker, kyrktorn, förstoringsglas . Hur många ord man har i läxa beror på hur det gick på förtestet, antingen har man fem, sju eller tio ord. Fråga gärna ert barn hur många ord de har i läxa.

Idag har barnen fått med sig ett utskick hem om vårens två utflykter. Det är viktigt att vi får in lappen nästa fredag, 23/3, så vi kan informera köket om antal matpaket.


I måndags på frita så åkte vi pulka men tyvärr så höll snön på att smälta så det gick inte särskilt snabbt för barnen. I tisdags så spelade vi fotboll med de barnen som vanligtvis inte brukar spela fotboll på skolan och de hade väldigt roligt, de andra lekte på avdelningen.

I onsdags så var vi ute hela eftermiddagen och längtade till rymdkvällen. Sedan på torsdagen var det dags att baka för en liten skara barn, det blev sockerkaka som de sedan bjöd de andra barnen på. På fredagen hade vi lek på avdelningen och tog det lugnt.

Vi påminner att det är viktigt att kolla på bloggen vilken aktivitet det är på frita så att era barn får med sig rätt packning. Det har blivit allt vanligare att barnen inte har med sig rätt grejer så som hjälm eller ombyteskläder. Tänk på att era barn kanske säger att de inte vill vara med på morgonen men sedan på eftermiddagen när det är dags kan de ha ändrat sig och vill vara med.

Nästa vecka är det studiedagar på måndagen och tisdagen och då är både skola och fritids stängt men på onsdag kör vi igång igen och då med Natachas val som är spökboll i gympasalen, ombyte, skor och handduk är ett måste. Sedan på torsdagen har vi pärla och det är då dags för barnen att göra klart sina fina pärlplattor och på fredagen kör vi en ordentlig städdag.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar