Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

söndag 25 mars 2018

Gläntan vecka 13

Skola v. 13

Mån: 
Tis: Bad (Ta med badkläder och handduk) OBS! Ekoxar måste vara på plats på skolgården SENAST 8.10 om du inte lämnar direkt vid badet.
Ons: 
Tors: Läsläxa, kom ihåg att ta med pappret med Veckans ord. Ledtråd till GOTD: Coolt hotell
Fre: LÅNGFREDAGFrita
Mån: Hinderbana Katies val
Tis: Korvgrillning
Ons: Påskpyssel
Tors: Påskpyssel
Fre: Långfredag
Hej på er!

Solen börjar långsamt smälta bort snön och skolgården är lite av en isrink för tillfället, både barn och vuxna halkar omkring på rasterna. Nu hoppas vi att solen får skina i helgen så gården kan torka upp lite.

Det har varit en kort vecka men trots detta har vi som vanligt hunnit med en hel del. I svenskan har vi både jobbat med Ng-ljudet och skrivit en miljöbeskrivning i vårt arbete med berättande texter. Läsläxan som skickades hem igår innehöll både veckans ord och läsförståelse genom att svara på frågor till texten. Orden till nästa vecka är: kan, men, min, sin, om, som, in, tjuvlyssnade, korridoren, jätteledsen. Tänk på att ert barn antingen har fem, sju eller tio ord i läxa.

I matematiken har vi börjat med addition med tiotalsövergång vilket är svårt för många. Det är klurigt att få till det där med växlingen och sedan komma ihåg att det också kan bli en rest. Tex 427+5 där är tanken att de ska fylla upp de sju entalen till hela tiotal. Här tar de hjälp av tiokompisarna då de vet att 7+3 =10 och lånar därmed 3 från 5an.  De får då talet 430 + 2. Här är det vikigt att komma ihåg resten av entalen som i detta fall är 2an. 
Denna vecka har vi startat upp ett temaområde inför kolmårdsbesöket som handlar om näringskedjor och svenska djur. I veckan pratade vi om näringskedjor och barnen fick först i grupp försöka lägga upp hur de trodde att näringskedjan såg ut. Därefter pratade vi om alla grupper i näringskedjan: Köttätare, växtätare, pollinerare, nedbrytare och allätare. För att sedan i grupp lägga näringskedjan på nytt för att se om det blev någon skillnad. Vi har även börjat forska om de djur vi kommer besöka på kolmården.


Vi önskar också veta om det finns några föräldrar som kan och vill följa med till Kolmården den 17/4. Den tid vi har tänkt oss är då ca. 8:20 till 15:00. Om det är många föräldrar som vill följa med så kommer vi att lotta vilka som kan åka med. Skriv gärna i kontaktboken.


Den här veckan på frita har det vi haft spökboll och pärlat men vi har även haft en storstädardag. Där barnen fick tillsammans ta och städa de allmänna platser där barnen leker. Nästa vecka kommer vi spela spökboll på måndagen och sedan grilla korv på tisdagen. Vi avslutar veckan med påskpyssel både på onsdagen och torsdagen.


Meddelande från Gläntans klassföräldrar.

Er beställning från Spicy Dream har kommit och finns nu att hämta hos Nelly Sydhammar på Mosstorpsvägen 36.
Telefon Nellys mamma, Rebecca: 0730-350971.

Vänligen betala in summan på klassens konto i swedbank:
8480-6 9644709488 senast 9/4.
Glöm inte att märka inbetalningen med barnets namn!


Med vänlig hälsning klassföräldrarna.
OBS!

Kom ihåg att lämna in utflyktslappen! Sista dagen att lämna in var idag fredag och vi måste beställa mat från köket. Om ni vet med er att ni inte lämnat in lappen så gör det på måndag! Får vi inte in någon lapp förutsätter vi att ert barn har med sig egen matsäck till båda utflykterna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar