Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

torsdag 29 mars 2018

Gläntan vecka 15

Skola v. 15

Mån: Lapp om samtalstider lämnas ut
Tis: Bad (Ta med badkläder och handduk) OBS! Ekoxar måste vara på plats på skolgården SENAST 8.10 om du inte lämnar direkt vid badet.
Ons: 
Tors: Ny läsläxa och veckans ord delas ut. Ledtråd till GOTD: Coolt hotell (Vi tar samma då vi påskpysslade skärtorsdagen)
Fre: Ny matteläxa delas ut.

Frita

Mån: Burken på grusplanen - Erik G
Tis: Pyssel - Hanna och Cornelias val
Ons: Hinderbana - Leia och Katies val OMBYTE 
Tors: Utedag
Fre: Lek på avdelningen


Hej!

I dag var det flera påskkärringar på skolan som skulle till Blåkulla i eftermiddag:-) 

Nu blir det skönt med lite paus för oss alla. Hoppas vädret håller i sig hela påsken. Under veckan har vi fortsatt med berättande texter. Barnen har nu kommit igång med hur en berättelse är uppbyggd och har börjat skriva "starten" i sin berättelse. Det är riktigt kul att följa deras skrivutveckling.

På matten har vi idag (torsdag) avslutat kapitlet som har handlat om positionssystemet och talen 0-1000.  Efter påsklovet kommer vi att börja jobba med geometri. 

Vi har även jobbat i våra mentorsgrupper under veckan.  Barnen har då fått träna sina mål och checkat av dem. Det är snart dags för utvecklingssamtal (vecka 16-18) så måndagen efter lovet kommer vi skicka hem förslag på tider till samtalen. Viktigt att ni fyller i så många tider som möjligt för att underlätta pusslandet för oss. 

Vi avslutade med lite påskpyssel idag. Kycklingarna blev riktigt fina!

Vi har två föräldrar som har anmält sig till att följa med till Kolmården. Vi skulle behöva minst ett par föräldrar till. Så om någon är intresserad, skriv det i kontaktboken. 

Klassföräldrarna ville att vi skulle påminna de som har sålt kryddor att ni måste hämta dem så fort som möjligt.

Den här veckan på frita så var vi i gympasalen och hade hinderbana på måndagen. På tisdagen var det korvgrillning och roliga aktiviteter i solen. Baren påskpysslade både på onsdagen och torsdagen, men vissa av barnen valde att vara ute och avslutade veckan med en påsk-skattjakt. 

Nästa vecka är det påsklov och dom barn som kommer vara på frita har fått ut ett schema om dom olika aktiviteter vi kommer erbjuda under lovet.


Då vill vi på Gläntan önska er alla en riktigt Glad Påsk så ses vi igen efter påsklovet. 

Hälsningar från oss på Gläntan

I onsdags var barnen på teater. Vi fick besök av en sagoberättare som tog hjälp av barnen så de fick vara både kungar, prinsar och prinsessor. En mycket uppskattad sagostund:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar