Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 2 mars 2018

SKOLA OCH FRITA ÄNGEN v.10

KOMIHÅG v.10

SKOLA
mån    läsläxa
tis       slöjd
ons
tors     slöjd
fre       slöjd, veckans ord - ta med veckans ordbokenFRITA
mån  skridskodisco ta med skridskor, hjälm, överdragsbyxor, vantar
         14.30-15.45
tis     vi går till pulkabacken
ons    killarna går till simhallen, ta med badkläder och handduk
         tjejerna går till Skärblackas biblioteket alla är tillbaka ca kl 16
tors   vi planterar
fre     välja och eget mellisSKOLA
Veckan efter sportlovet har gått av bara farten och det är redan helg. Nästa vecka blir en schemabrytande vecka då de kommer att vara slöjd. Slöjden kommer att vara på tisdag, torsdag och fredag förmiddag. Barnen ska planera sina egna arbeten och ha en plan innan de skrider till verket. Det kommer bli en produktiv och rolig vecka!

Barnen har fått hem en ny slags läsläxa där de ska läsa vissa sidor i en bok de har fått hem i en plastficka. De ska endast läsa de sidor de fått, inte mer. I plastfickan ligger även ett brev som det på andra sidan står ett protokoll. I protokollet finns en ruta för er föräldrar att skriva i. Plastfickan med bok och protokoll ska tillbaka på måndag!

Då skridskorna är slut så är torsdagarna tillbaka till sitt vanliga igen med idrott och svenska på förmiddagen. Det gör att dagen inte passar lika bra att ha veckans ord på, så vi kommer hädanefter att ha veckans ord på fredagar. Så veckans ordboken ska tillbaka till skolan på fredagar, fr.o.m. v. 10.

Veckans bildlektion var en riktig klurig då barnen skulle följa instruktioner till punkt och pricka. Inte den enklaste uppgiften precis. Men de gjorde så gott de kunde och det blev tillslut en snowboardåkare. Inte illa!

FRITA
Lite information nu när det börjar närma sig slutet på trean.
Tänk på att du måste säga upp ditt barns plats på fritidshemmet två månader i förväg. Uppsägningen räknas från det datum du har sagt upp platsen. Om du inte säger upp platsen sägs den upp automatiskt 31 juli. Du säger upp din plats på e-tjänsten för förskola och fritidshem.

Vi trotsade kylan och gick till pulkabacken på måndagen. Vi är glada att det finns snö det är en bra aktivitet för barnen.
Vi gjorde eget mellanmål på tisdagen .Vi fortsätter på vårt äggtema. Det blev kokt ägg eller äggröra.
Sen blev det lek,vävning och dans till musik i rörelserummet.
Går det att grilla undrade några av barnen fastän det är så kallt? Visst gick det! Vi hade också lite olika aktiviteter på skolgården för att hålla värmen. Evighets stafett och hoppa i ringar och säga sten, sax och påse. När vi satte på musik blev det dans och sång till melodifestivallåtarna. Vi tränade på att shuffla.
Eftersom de har så roligt i pulkabacken gick de som ville dit på torsdagen. Det blev många skratt i backen. De som var kvar inne på frita spelade spel.
Vi röstade som vanligt på melodifestivallåtarna. Den här gången var det inte lätt att välja när två bra låtar mötte varandra.

Trevlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar