Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 9 mars 2018

Skola och frita Ängen v.11

KOMIHÅG v.11
SKOLA
Mån läsläxa - Boken ska vara med till skolan!
Tis matteläxa
Ons
Tors
Fre veckans ord - Boken ska vara med till skolan!

FRITA
Mån  utedag
Tis    eget mellis
Ons   gympasalen
Tors   lekar i rörelserummet med Äventyret
Fre     välja
Datum i framtiden: Studiedag 19 - 20/3 skola och frita stängt
                                  Påsklov 30/3-6/4
                                  Cafe Park 23/4 mer inf. kommer
                                  

Hej därhemma!

Vilken härlig slöjdvecka vi haft! Barnen har fått träna på att både göra en planering över sitt arbete och bekantat sig med olika material och tekniker.

I dag har vi skickat hem ett brev om de nationella proven. Där kan  ni bland annat läsa om varför nationella prov genomförs, hur proven bedöms och hur proven är upplagda.

Veckan innan sportlovet startade vi ett nytt tema om världsdelarna. Arbetsområdet började med att vi funderade över varför man behöver ett pass när man reser. Vi tittade också på vilken information som finns i ett pass och barnen fick sedan göra egna pass.
Den här veckan har vi "rest" till Nordamerika och där fick barnen i uppdrag att tolka en kartbild över världsdelen. Vad betyder de olika färgerna på kartan? Vilka världshav omger Nordamerika? Och vilka länder finns där? Spännande tycker många!
FRITA
Tack för alla påsklovslappar som vi har fått in i tid! :)

Det var skridskodisco på vår utedag. Eftersom alla frita var tillsammans så kunde vi inte låna ut skridskor till de som inte hade med sig. De utan skridskor lekte utanför globalhallen i snöhögen. Men många hade med sig och de åkte till musik. Det märks att de har tränat denna terminen för alla från f-klass till år tre är duktiga på att åka.
Därför blev det utedag på tisdagen och vi gick till pulkabacken. Det är härligt att se glädjen när de åker tillsammans och att snön sprutar i ansiktet gör ingenting. Många skratt blev det när de rullade runt i snön.
Tjejerna gick till Skärblacka bibliotek och killarna till simhallen. Tjejerna tittade och läste böcker och tidningar. De lånade varsin bok att ha på frita och läsa där.
Killarna hade en bra em i simhallen. De hade nästan hela simhallen för sig själv.
Vi planterade pelargonsticklingar på torsdagen. Vi sådde också gräs som vi hoppas kommer att komma upp till påsk! Till det använde vi jord. Sen la vi bomull på en tallrik och blötte ner det och sådde krassefrön. De hoppas vi kommer upp snart så att vi kan prova att klippa och lägga på smörgåsen.
Nu var det sista gången som vi röstade på melodifestivallåtarna. Vem ska vinna? Vi firade in helgen med varma mackor!
Här kommer lite bilder från veckan.

Trevlig helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar