Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

lördag 14 april 2018

Ängen skola och frita v.16

KOMIHÅG v.16

SKOLA
Mån Läsläxa, ta med boken till skolan!
Tis matteläxa
Ons
Tors Idrott, ta med ombyte och handduk!
Fre Veckans ord, ta med boken! 

FRITA
Mån  Utedag med måndgsleken
Tis    Vi bakar
Ons  Attitydteater för alla frita 14.30-15.30
Tors  Wiidance i rörelserummet med f-klass
Fre   Vi bakar

Datum i framtiden:  23/4 Café Park 15-17:30 (se info. nedan) 

SKOLA
Hejsan!
Äntligen verkar det som att våren har kommit och vi får hoppas att den är här för att stanna. På rasterna är det många som vill ta av sig och allra helst vill de gå i linnen eller T-shirts. Vi uppmanar barnen till att använda långärmade tröjor eller  en tunnare jacka, så skicka gärna med ett alternativt ytterplagg nu när morgnarna är kalla men dagarna lite varmare. 

Nu när Kristin är tillbaka kommer vi att varva fredagarna med bild och socialt jobb.

På temat har vi rest till Antarktisk och Europa och bekantat oss med världsdelarna genom att bland annat titta på faktafilmer. Barnen har också gjort ett eget faktablad om världsdelarna. Där har de skrivit namnen på världsdelarna och klistrat in en bild som symboliserar världsdelen. Faktabladet är tänkt som ett stöd i arbetet med att kunna placera ut världsdelarna och benämna dem vid namn, något som är ett av kunskapsmålen i arbetet. 

Under veckan har barnen också fått träna på världsdelarna och väderstrecken genom ett spel på datorn. Många barn ville har nätadressen för att spela hemma så här kommer dem. 
Seterra online:  https://online.seterra.com/sv/vgp/3004
Elevspel.se: https://www.elevspel.se/amnen/geografi/1283-vaderstreck.html

På matten har vi  fortsatt att arbeta med problemlösning och textuppgifter. I fredags handlade textuppgifterna om Mount Everest och Kebnekaise. Hur stor är höjdskillnaden dem emellan egentligen? Och hur högt har man  bestigit Mount Everest om man klättrat en fjärdedel av dess totala höjd? Är det en rimlig sträcka att klara av? 

I svenskan har vi forskat färdigt om igelkotten och skrivit egna faktatexter med hjälp av stödord som fanns i texten om igelkotten. Barnen har blivit jätteduktiga på att läsa texter med förståelse och att återge fakta med egna ord.

Vi vill påminna om  att om ert barn varit ledig eller sjuk så finns veckans ord på bloggen, i ett annat inlägg under namnet "Ängen veckans ord".

Måndagen den 23 april är det Café Park. Då är ni välkomna på dropp-in fika mellan kl 15:00 och 17:30. Vi stänger Caféet kl 17:30 så kom i god tid:) Barnen kommer bland annat att visa upp sina slöjdalster. Ni kan också träffa Mosstorpsskolans rektor Jenny och specialpedagogen Solveig. De kommer inte att vara här under hela Cafétiden och vi återkommer med exakt tid senare.

I fredags hade vi klassråd och alla barnen var samlade i rörelserummet. Många bra diskussioner och förslag lyftes fram. De har blivit så duktiga på att i detta forum lyssna på varandra och bidra med idéer och förslag på förbättringsområden och se positiva framsteg i sitt arbete.
Bra resonemang när en fjärdedel av sträckan 8848 m skulle räknas ut. 

Det fanns flera olika sätt att lösa det på.
Veckans ordförande och sekreterare vid klassrådet.


FRITA
På måndagen var vi ute och lekte lekar. Det blev hela havet stormar bl a.
 På tisdagen åt vi eget mellanmål i Stormhatten. Vi hade korv och bröd kvar från vår utflykt förra veckan.
Som ni ser på bilderna så tränade Ängens frita på att bli brandmän. Vi fick en visning av Ubbe i den nybyggda brandstationen på onsdagen.
Vi åt mellanmål ute på torsdagen och passade på att vara ute i solen!
Vi tog det lugnt på fredagen och många valde att vara ute.
Vi har delat ut lappar om klämdagar och idag fredag lämnar vi ut sommarlovslappen. 
Kom ihåg att säga upp platsen om ert barn ska  sluta tidigare än den 31 juli. Det är två månaders uppsägning.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar