Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 27 april 2018

Ängen skola och frita v.18

KOMIHÅG v.18
SKOLA
Mån LOV - skolan stängd
Tis   LOV - skola och frita stängt
Ons
Tors idrott, ta med ombyte och handduk
Fre

FRITA
Mån Frita öppet, öppning och stängning på Peter Pan. 
Tis   Första maj stängt
Ons Utflykt tillbaka ca 15.50
Tors Vi spelar basket
Fre   välja

Datum i framtiden: 
14/5 Stormhatten har musikundervisning och äter lunch på Mosstorp.
21/5 Murgrönan har musikundervisning och äter lunch på Mosstorp. 
24/5 Murgrönan och Stormhatten besöker Mosstorp.
31/5 Stormhatten har idrottsundervisning och äter lunch på Mosstorp.
7/6   Murgrönan  har idrottsundervisning  och äter lunch på Mosstorp.
11/6 Östgötaresan (vi är borta hela dagen, mer info. senare)

Hej därhemma!
Vad kul att så många av er föräldrar hade möjlighet att komma på vårt café i måndags. Eleverna visade bland annat sina kunskaper i geografi, där de blivit "världsmästare" på att placera ut världsdelar och världshav på tid i ett spel som vi hade på Smart Boarden. På caféet kunde man också titta på fina smycken, grytlappar och väskor som eleverna gjort på slöjden.

Rörelseveckan startades upp gemensamt med Röris ute på skolgården .Därefter träffades eleverna i sina faddergrupper för att städa på skolgården. Treorna hade ansvar för att samla ihop faddergrupperna och  ta lite extra ansvar för sammanhållningen under städuppdraget, det klarade dem galant!

Som ni ser under rubriken "datum i framtiden" så kommer vi vid flera tillfällen besöka Mosstorpsskolan för att eleverna ska få bekanta sig med personal och lokaler. I år provar vi ett utökat samarbete i syfte att skapa en så trygg och god övergång som möjligt. Några av er som besökte Café Park i måndags kunde också träffa personal från Mosstorp då.

Vi vill uppmärksamma er på att vi har fall av löss i gruppen. Kolla därför noga igenom ert barns hår, så att vi får stopp på spridningen.

Den här veckan var det sista gången för läxan "veckans ord". Vi kommer fortsätta arbetet med stavning här i skolan den sista tiden som är kvar.

På svenskan har vi arbetat med att skriva dialoger i texter. Vi har pratat om de grundregler som gäller när man skriver en dialog. Fråga gärna era barn om det!

På musiken fick eleverna prova att spela med rytminstrument till en låt. De var verkligen jätteduktiga på att hålla takten och veta när just deras instrument skulle spela. 

På den sociala lektionen repeterade vi vad självkänsla, självförtroende och självmedkänsla är. Det var flera av eleverna som har satt upp en lapp på spegeln eller på sin lampa där det kan stå  " du är fin" eller "du duger som du är"! Bra att tänka på.
Vi lekte också två lekar där vi tränade på gruppkänsla, att våga synas, delta och att skratta tillsammans. Det gick jättebra och alla var med och deltog med inlevelse!
På slutet blev det avslappning och kompismasssage.


FRITA
Både den 30/4 och 11/5 är vi tillsammans alla fritabarn på Parkskolan. Vi är på Peter Pan hela dagen. Det är både öppning och stängning på den avdelningen. Om ni får ändrad omsorgstid så ring Peter Pan anknytning 1 den dagen. Om ni redan nu har ändrad omsorgstid hör av er till Ängen direkt.

Det blev storstädning inför vårt café på måndagen. De städade och förberedde och gjorde fint. De var nöjda och tyckte att det som de hade bakat smakade gott . 
Vi åt mellanmålet i Stormhatten på tisdagen och alla som ville fick hjälpa till. Vi rostade bröd och det smakade bra. Vi tände ljus för det kändes lite mörkt.
Vi ändrade vår aktivitet på onsdagen och gick till strömmen för att mata fåglar. Mellanmålet åt vi inne innan vi gick iväg. Det var ju riktigt aprilväder och kallt! Fiskmåsarna blev glada i alla fall. Alla andra fåglar försvann. Sen gick vi till klätternätet och lekte, klättrade och spelade basket.
Vilka fantastiska treor vi har! När förskoleklass kom över till Ängen hade treorna förberett platser, färger och bilder på vad de kan måla. F-klass fick hjärtan, glassar, fjärilar och flaggor målade på sig. Treorna målade hela em.
Vi avslutade veckan med ett fritalopp och korvgrillning på skolgården.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar