Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 20 april 2018

Bersån skola v. 17

Vecka  17     


Veckans mål: Jag kan skriva årstiderna och veckans dagar


Mån: Läsläxan in! Idrott utan ombyte. Café Bersån 15-17.30


Tis:


Ons: Matteläxan in!


Tors:


Fre:


 
Veckan som varit
Den här veckan har eleverna fått jobba på med ett nytt område i matteboken, nämligen subtraktion med tiotalsövergång. De är skickliga på att snappa upp de olika strategierna vi lär ut och vi tränar mycket på att de ska förklara hur de tänker och berätta vilka strategier de har använt. Kul att höra alla olika idéer och tankar om uppgifterna!
På naturskolan denna vecka var vi ute och letade efter vårtecken och spelade naturbingo. Ena gruppen hade tur och hittade en hel myrstack, så den har vi tittat noga på och pratat om bland annat myror. Vi fick också ett härligt vårtecken när en citronfjäril flög förbi precis som vi pratade vårtecken i skogen. Fascinerande tyckte barnen. Det verkade vara ett mycket uppskattat utomhuspass och vi hade också tur med vädret. Nästa vecka kommer vi vara inomhus igen då barnen kommer få börja ta reda på fakta om ett däggdjur.


Torsdagen har sett lite annorlunda ut denna vecka då barnen i sina Ek- och Björkgrupper har fått lyssna på reggaemusik live i rörelserummet! Det var väldigt uppskattat bland barnen att få lyssna till härlig musik, testa att spela på instrumenten och att få prata musik med de duktiga musikerna. Ett stort tack till Fredrik, Marcus och Mattias från Blacka fritidsgård. :)


Veckan som kommer
Rörelsevecka med gemensam upptakt på måndag morgon. På grund av det kommer idrotten att se lite annorlunda ut. Inget ombyte behövs.


Café Bersån på måndag kl 15-17:30. Välkomna!  


Bra att veta
Loggboken kommer inte med hem denna vecka eftersom vi kommer fortsätta jobba med veckans mål även in i nästa vecka.


GOTD-ledtråd
Ovanligt i svart och vitt

Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa B
I onsdags tränade vi på att göra personbeskrivningar.


Efter att ha fått beskriva två figurer så fick barnen spela "Vem där?" utifrån sina beskrivningar.
Det blev en lyckad och rolig lektion. Spelet får ni föräldrar spela med era barn på Café Bersån på måndag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar