Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 27 april 2018

Bersån skola v. 18

Vecka  18    

Mån:Ledig

Tis: Ledig

Ons: Loggboken och Matteläxan in!

Tors:

Fre:

 

Veckan som varit

Den här veckan har vi haft rörelsevecka på skolan. Vi inledde veckan med röris på skolgården och sen delade vi in eleverna i sina faddergrupper, för att gå tillsammans och städa på skolgården. Alla fick glass som belöning efteråt. Det var mycket uppskattat :)
I matten har vi arbetat vidare med subtraktion och är klara med det kapitlet i matteboken. Vi har även haft kluringar som de har fått försöka lösa i par. Det var lite utmaning för många.
I tisdags fick barnen arbeta i grupper på naturskolan och tillsammans forska om ett däggdjur. Lite klurigt tyckte en del, men också roligt att få jobba tillsammans. När barnen skrivit faktatexter om sitt djur får de redovisa inför klassen. En del har redan fått redovisa, och en del kommer göra det nästa lektion. Fråga gärna ditt barn om vilket djur de har forskat om och om de kommer ihåg någon fakta!    


Vi vill passa på att tacka alla er föräldrar som var på Caféet i måndags. Kul att så många kunde komma :)

Grej of the day – Ledtråd: Staden som vulkanen gömde.
Bra att veta
Det går löss i klassen så kamma, kamma, kamma!
Ibland läser vi inte i kontaktböckerna på morgonen, utan efter lunch. Därför är det viktigt att ni skriver in tandläkartider, läkartider mm några dagar innan (om man inte fått en akut-tid).


I loggböckerna har vi satt in allas IUP papper, så kolla gärna på dem :)

 

Trevlig Valborg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa B

 


På caféet fick man bland annat spela spel som barnen själva gjort.Att meningar ska ha stor bokstav, mellanrum och punkt kan man träna på genom att spela spel!Var föräldrarna smartare än en förstaklassare???Vilken tur att det fanns fika också! På svenskan har barnen fått skriva om någon mardröm.Det finns mycket otäckt man kan drömma om.Hu, så läskigt med spökdrömmar!


 


Hårt arbetande djurforskare, snart klara för redovisningInga kommentarer:

Skicka en kommentar