Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 13 april 2018

Bersån Skola vecka 16


Vecka  16     

Veckans mål: Jag kan skriva årstiderna och veckodagarna

Mån: Loggbok och Läsläxan in! Idrott

Tis: Naturskola ute!

Ons: Matteläxan in!

Tors:

Fre:

 

Veckan som varit
Underbart att våren är här och att barnen inte behöver ha så mycket kläder på sig på rasterna :) Vi har också kunnat plocka fram mer leksaker för barnen och det har varit väldigt uppskattat. Många nya fotbollsspelare har även spelat på fotbollsplanen vilket vi tycker är roligt att se.
Den här veckan har eleverna fått spela ett spel på matten. De hade en hundraruta och la marker över tal, så fick kompisen gissa vad det var för tal under. Vi har även övat på att skriva tal upp till hundra, som var veckans mål denna vecka. De har också övat på att räkna till 115 och skriva tal på en hundraruta som började på siffran 2, vilket var lite klurigt till en början.
Veckans bokstav var Pp och de har övat på att skriva den och läst många ord med bokstaven i . I tisdags fick de även spela svenskaspel på Ipads, och det var många som tyckte att det var roligt :). På svenskalektionerna har de fått skriva en berättelse fritt utifrån bilder och vi märker att intresset för skrivandet är stort hos många :) Kul!


På engelskan har vi arbetat i fem olika stationer där barnen har fått repetera sådant de redan lärt sig. På två stationer fick barnen spela memory, på en fick de kasta tärningar och säga siffror, på en annan station fick de prata djur med varandra och på den sista fick de göra övningar på datorn. Det var en mycket uppskattad lektion och barnen jobbade på väldigt bra i grupper med varandra. Kul att se hur mycket engelska de nu kan! Be gärna ditt barn berätta lite hemma om vad de kan säga på engelska.

Veckan som kommer
Naturskolan kommer vara utomhus denna vecka.  Bra att veta
Prata gärna med ert barn om vilka kläder de ska ha på sig på rasterna, så de vet vad som gäller :)

Måndagen den 23/4 kommer vi att ha Café Park mellan kl 15.00-17.30. Vi stänger caféet kl 17.30 så kom i god tid :) Eleverna har även fått med sig en inbjudan hem.

 

Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa B

What do you have? I have a frog - Här fick barnen fråga efter olika djur
 
Även här träna barnen på att säga olika djurnamn
 
 I den här övningen fick eleverna lyssna efter vilken möbel eller vilket klädesplagg som efterfrågades för att sedan välja rätt bild. En övning som vi tidigare har gjort tillsammans på smartboarden. Det var den mest uppskattade stationen!

Memory med olika bilder på kroppen. Kul att få par!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar