Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 13 april 2018

Gläntan v. 16

Skola v. 16

Mån: 
Tis: Kolmården - se separat utskick. (Glöm inte att ta med lunch om ni inte sagt att ni ska få från skolan och kläder efter väder)
Ons: 
Tors: Läsläxa och veckans ord. Ledtråd till GOTD: 
Fre: Matteläxa. Idrott inne. Kom ihåg idrottskläder och handduk!

Mån: Baka, Moa, Alexander och Nellys val
Tis: Kolmården (lugn lek på avdelningen när vi är tillbaks)
Ons: Attitydsteater
Tors: Musikquiz, Eriks val
Fre: lek på avdelningen.
Hej på er!

Oj vad fort den här veckan har gått och tänk att vi till helgen redan är inne i mitten av april!! Det sägs att det man inte hinner fram till påsklovet hinner man inte alls, men vi fortsätter att jobba på som bara den för det är trots allt nio veckor (!) kvar till sommarlovet. 

I svenskan har vi fortsatt att skriva berättande texter och de allra flesta har påbörjat både ett hinder och en lösning. Fråga gärna era barn vilken karaktär de skriver om och vad de har valt för hinder. I torsdags fick barnen även med sig en ny läsläxa och veckans ord hem. Vi fortsätter att jobba med läsförståelse i läxa och barnen ska förutom att läsa svara på några frågor till texten.

På matematiken har vi presenterat ett nytt arbetsområde och vi jobbar nu bl.a. med mätning och geometri. Har ni koll på vad en öppen polygon är? Om inte kan ni ju fråga era barn och se om de kan förklara för er. ;0)

I NO har barnen fått forska ett av djuren vi ska träffa på Kolmården nästa vecka. De har också jobbat med näringskedjor. Detta tema kommer vi avslutta nästa vecka. Catharina kommer då att plantera frön med barnen i NO och hon behöver tomma rena mjölkkartonger till att så i. Så skicka gärna med det till skolan. 

Under torsdagen skickade vi barnen till skolsköterska på löpande band för att vaccinera sig. Trots att det var många som var nervösa innan gick det jättebra och alla (förutom de som var sjuka förstås) var vaccinerade innan lunch.

Under nästa vecka sätter vi igång med våra utvecklingssamtal. Barnen har fått med sig lappar hem idag så i deras väskor eller påminn de om att ge er lappen när de kommer hem. Ni kan ha samtal redan på måndag:-)

På frita den här veckan har vi haft elevens val, i måndags var det Eriks val där vi lekte burken på grusplanen. Sedan på tisdagen var det Hannas och Cornelias val och då var det pyssel och då skapade vi fjärilar och blommor. På onsdagen var det dags för Leias och Katies val där det blev hinderbana i gympasalen. På torsdagen var det lek utomhus och på fredagen var det lek på avdelningen,


Nästa vecka på frita så är det bakdag på måndagen för några och resten är ute och leker. På tisdagen är vi i Kolmården och när vi kommer tillbaka till skolan så är det lugn lek på avdelningen. På onsdagen är det dags för oss vuxna att spela upp attitydsteater för barnen igen. Sedan är det dags för musikquiz på torsdagen. Vi avslutar även denna vecka med lek på avdelningen på fredagen.

Nu hoppas vi på en varm och solig helg så vi kan vara ute mycket och samla ny energi! 

Lägg till bildtext


Lägg till bildtext


I dag har vi kört Gladiatorboll på idrotten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar