Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 27 april 2018

Gläntan v. 18

Skola:

Måndag: OBS! Skolan stängd, frita öppet.

Tisdag: OBS! 1:a maj skola och frita stängt.
Onsdag:
Torsdag: Läsläxa
Fredag: Matteläxa, idrott ute (kläder efter väder och gymnastikskor), ta med mjölkkartong

Frita: 

Måndag: Frita öppet. Är i förskoleklass hela dagen
Tisdag: Stängt
Onsdag: Baka Mahir och Nellie Hs val
Torsdag: Sardinburken 
Fredag: Lek på avdelningen


Hej där hemma!

Måndagen inleddes med Miniröris som uppstart på vår rörelseveckan. Därefter plockades det skräp för fullt på skolgården i våra olika faddergrupper. Vi har ju pratat om all plast ute i naturen så nu fick barnen en chans att bidra till en lite bättre miljö. Under veckan har vi också vid flera tillfällen börjat skoldagen med att ta en promenad runt i samhället. Det har varit en skönt och bra start på dagen för att orka med dagens skolarbete. 

I måndags och tisdags fortsatte arbetet med berättande texter. Några har påbörjat sin andra berättelse där de får fantisera mer fritt om vad de vill att den ska handla om. De första skulle handla om en människa på något sätt. I sin andra berättelse kan det handla om mer fantasifulla varelser. Kanske har de valt att skriva en deckare eller varför inte en kärlekshistoria.

Under veckan har vi också pratat om Valborg. Varför firar vi Valborg och hur kommer det sig att vi tänder en eld?

I matematiken har vi fortsatt med övningen "fråga, fråga, byt". Vi har även pratat om liter och deciliter. Hur många deciliter går det på en liter och vad blir 9dl + 3dl? Veckan avslutades med en diagnos på just detta.

I fredags pratade Catharina om bin och humlor på NO:n. Detta var en liten förberedelse inför nästa fredags planteringsprojekt. Glöm inte att skicka med ert barn en tom mjölkkartong att plantera i.

OBS! På tisdag v. 19 är det klädsim. Så förutom badkläder och handduk behöver barnen ta med sin tunna långärmade byxor och en tunn långärmad tröja.


Den här veckan på Gläntans frita skulle vi ha startat med en utedag. Men när regnet öste ner så blev det film inomhus istället. Eftersom barnen har läst om bin på skolan så blev det Bee Movie. På tisdagen blev det Just Dance i rörelse rummet. På onsdagen bjöds det på spökboll för de som ville, medan de andra gick ut. Pyssel var det på torsdagen och på fredagen var det korvgrillning och parklopp. 

Vi på frita har öppet på valborg men vi kommer inte vara på våran avdelning. Vi är på Peter Pan hela dagen.


Nu önskar vi alla en trevlig Valborg och att vi kan ha vårjackor och inte tjocka vinterjackor på oss vid valborgsmässoelden.

Hej på er! ;0)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar