Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

onsdag 9 maj 2018

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA v.20

KOMIHÅG v. 20
SKOLA
mån läsläxa 
tis  besök på fritidsgården
ons
tors Simhallen, ta med handduk och badkläder.
fre

FRITA
mån  utelek
tis     eget mellis
ons   klätternätet och fotbollsplanen
tors   f-klass äter mellanmål med oss på Ängen
fre    utemellis och spelhåla

SKOLA
15/5 Besök på Skärblacka fritidsgård fm
17/5 Simtest för alla  

Hejsan!

Även den här veckan har varit en kort skolvecka. Härligt med sommarvärmen, synd bara att allt går så fort, det är nästan så att man vill stanna tiden och bara njuta.

Snart är det dags för det sista utvecklingssamtalet här på Park. Samtalen kommer ske mellan v. 21-23. I dag har vi skickat hem en lapp där ni ska kryssa för de dagar och tidsperioder som passar er. Lappen ska vara med tillbaka på måndag  den 14/5. På lappen är några dagar överstrukna. Det beror på att det är dagar som ert barn ska besöka Mosstorpskolan och därför  kan ni inte välja dessa dagar. 

På svenskan har vi arbetat med skiljetecknen frågetecken, utropstecken, punkt och kommatecken, dess betydelse och hur de används har vi arbetat med tidigare och den här veckan var det dags att testa sin förmåga att behärska dem i en text. Eleverna fick en skriven text där alla skiljetecken saknades. Uppgiften var att klura ut var tecknen skulle vara. 

På matten har vi nu slutfört de nationella proven. Den här veckan har vi hunnit med de två sista proven, ett som handlade om problemlösning och ett om beräkningar.

På tisdag nästa vecka  kommer eleverna att besöka fritidsgården på Mosstorpskolan. Vi går härifrån ca 8:45 och kommer vara tillbaka till ca. 11:15.

På torsdag kommer alla elever besöka simhallen. De elever som inte uppnådde målet att simma 50 meter bröstsim i årskurs 2 kommer då ges möjligheten att omprövas mot det målet. Givetvis kommer det också bli tid för fri lek i vattnet. Det kan vara bra att skicka med en frukt, då många blir hungriga efter badet.

FRITA
Det har varit en kort och varm vecka!. På måndagen tränade vi för fritidshemmetsdag.
På tisdagen fylldes hela skolgården med barn. Det var Parkskolans alla frita barn, Grebyskolans frita och Vångas fritidshem. Vi hade korvgrillning och en hel massa aktiviteter för att fira fritidshemmet. Det fanns en hinderbana, tipspromenad, styltor, dragkamp, pokemón memory m.m.
Vårt bilrace började med Kristins solcellsbil. Den fick vi såklart prova ute i solskenet. Det var häftigt att se att bilen åkte. Sen fortsatte vi till gympasalen där de först provade att skicka sin bil så när en linje som möjligt. Sen åkte bilarna genom ett rör och tävlade om vilken bil som kom längst. 
Här kommer lite bilder från veckan!:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar