Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 18 maj 2018

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA V.21

KOMIHÅG v.21
SKOLA
mån   Murgrönan har musikundervisning och äter lunch på Mosstorp.
tis
ons
tors    Hushoppardag, 3orna besöker Mosstorp på förmiddagen
fre   


FRITA
Mån  utelek
Tis    eget mellis
Ons  fritafest 13.40-15.00
Tors  f-klass äter mellanmål hos oss
Fre   utemellis och väljaSKOLA

PÅMINNELSE. De flesta lappar med tider gällande utvecklingssamtal har kommit in, men det är ännu några som inte trillat in. Ni som inte har lämnat in önskemål om tid till utvecklingssamtal kommer att tilldelas en tid och kontaktas av mentor. Lapparna med bestämda tider får barnen med sig hem idag, fredag 18/5.

En vecka med sommarvärme har gått, och det med raska steg. Veckan har varit fullspäckad med besök på Mosstorp och på fritidsgården. I måndags var Stormhatten och besökte Mosstorp och hade musikundervisning för att få testa på miljön och lokalerna. Vi passade även på att få äta lunch i deras fenomenala matsal. Barnen var förväntansfulla, men även nervösa inför besöket och kom tillbaka till Park med glada miner. Ett steg närmare mellanstadiet! I veckan har även barnen varit i simhallen och haft simtest. De flesta  simmar som fisken i vattnet!
Nästa vecka blir det Murgrönan som besöker Mosstorp. Det blir även en vecka som kommer att fyllas med Cirkus Park. Det kommer bli kanon.

De nationella proven är över så nu lägger vi fokus på annat arbete. På svenskan ville vi röra om lite och göra en uppgift som blev lite tokig. Barnen skulle skriva ner sex svar på ett papper, men de visste inte vad det var till för. Efter det så tog vi fram frågeställningarna, och det är då som det tokiga kommer fram. 

En del av barnen hette tydligen Jordgubbe Morot, jobbade med att gå på toa och var gift. Det var en uppskattad uppgift enligt barnen.

På engelskan var den stora skattletardagen äntligen här! Barnen hade skrivit egna vägbeskrivningar till sina kartor och fick själva välja vart de ville gömma skatten. I slutet av lektionen tog vi två av vägbeskrivningarna och gick ut på skattjakt. Det var tydligen en riktig skatt!
En godisskatt!

FRITA
Nu börjar många prova att vara hemma själva på em. Bra att träna sig på att först gå hem efter mellanmålet och vara själv hemma. Men sen senare fram kan det vara bra att göra sitt eget mellanmål hemma. 
Vi besökte fritidsgården på tisdag fm. Det var ett uppskattat besök. Ett barn uttryckte när han satt i en fåtölj - Det här är livet! 
Personalen på fritidsgården vill gärna att ni föräldrar kommer på ett besök. Det kan vara bra ifall ni har frågor. Ni ska också skriva på ett papper så att de får tillgång till lite olika saker som de kan göra. Då får de ett gårdskort.
Eftersom de redan nu får besöka fritidsgården är det många som är sugna på att prova. Det har vi märkt på frita. Det är inte många kvar på eftermiddagarna.
Vi gjorde toast på tisdagen som eget mellanmål. Sen var vi inne och ute.
Vi gick till klätternätet på onsdagen och vi lånade också fotbollplanen. Det blev både klättring, basket och straffar i värmen. 
På torsdagen kom f-klass på besök. Treorna gjorde iordning mellanmålet och sen åt vi tillsammans i Stormhatten. Efter det fick alla välja om de ville vara ute eller inne. De flesta av våra treor var inne och spelade spel.
Idag fredag började vårt gemensamma utemellis. Vi serverar mellanmålet utanför de blåa dörrarna vid Gläntan. 
Nästa vecka på onsdag har vi vår fritafest som en avslutning. Vi har bjudit in alla elever i trean eftersom det var bara några få som aldrig har varit på frita. Ni som inte har lämnat in lappen om ni kommer eller inte så är det sista dagen på måndag.

TREVLIG HELG önskar vi på Ängen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar