Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 25 maj 2018

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA v.22

KOMIHÅG v.22
SKOLA
mån 
tis
ons
tors Stormhatten har idrott på Mosstorpskolan. Ta med ombyte och handduk.
fre

FRITA
mån  utelek
tis     vi gör eget mellis
ons   gemensam aktivitetsdag vid Folkets Hus 
tors   mellanmål med f-klass
fre     utemellis

Datum i framtiden: 11/6 Östgötaresan (se hemskick)

Hej!
Vilken cirkusvecka vi har haft här på Park och då menar jag i positiv bemärkelse:)  Under veckan har vi nämligen haft cirkuspedagogen Marcus hos oss. Tillsammans med honom har barnen fått lära sig akrobatik och bygga mänskliga pyramider. Barnen har fått väldigt mycket beröm för sin goda samarbetsförmåga, för det krävs det en hel del av vill jag lova. I dag på "Cirkus Park" har barnen fått visa upp sin akrobatik för övriga elever och personal på skolan. De har också fått sett många fina cirkusuppvisningar ifrån de övriga årskurserna. 

I måndags var det Murgrönans tur att gå till Mosstorpskolan för att prova på musikundervisning i deras nya fina lokaler. Där träffade dem Alexander och Teresia som tillsammans kommer ansvara för musikundervisningen till hösten. De fick träna på sånger till skolavslutningen och lära sig en ny häftig och cool dans som dessutom hade ett fint och viktigt budskap, att visa varandra respekt.


I torsdags var både Murgrönan och Stormhatten på besök på Mosstorp för att träffa sina nya lärare och bekanta sig med skolmiljön och klassrum. Barnen var mycket nöjda när de kom tillbaka och berättade med glädje och stolthet om vad det hade fått göra. Fråga gärna era barn om besöket. I torsdags fick barnen med sig ett brev med sig hem ifrån de nya lärarna, så håll utkik efter det! 

I dag har vi skickat med barnen en inbjudan till ett informationsmöte inför årskurs 4 för er föräldrar. Ni kan här nedan se det i sin helhet.


Hej!

Den 11 juni kl 17.30-18.30  är nuvarande åk 3 elevers vårdnadshavare kallade på stormöte hos oss på Mosstorp. Mötet äger rum i skolans matsal. Jag kommer presentera personalen samt berätta om ny arbetsstruktur på mellanstadiet. Kallade är även åk 4+5’s vårdnadshavare 

Vänligen Jenny

Rektor MosstorpskolanFRITA Vi var ute på måndagen och spelade spel och lyssnade på musik.
Vi gjorde eget mellanmål på tisdagen. De som ville fick vara med och förbereda. Vi hade grönsaksdipp. Det var morötter, blomkål, gurka och paprika.

På onsdagen hade vi vår frita fest. Vi bjöd in alla barn på Ängen och det  var 40 st som kom! Vi hade en trevlig fest som började med snittar i Stormhatten det smakade bra. Efter det delade vi in barnen i fyra grupper. Det fanns fyra stationer som de skulle lösa tillsammans. Bära vatten från en hink till en annan, forsla en boll genom fyra rör där de behövde flytta sig med rören efterhand, ta en ballong på en tallrik fram och tillbaka utan hålla i ballongen med händerna och ta sig fram och tillbaka med en boll mellan benen. Det blev många skratt och bra samarbete. Belöningen efter blev strut med glass och strössel.                                       
 Vi kommer att sakna våra treor som alltid är positiva och glada när vi leker lekar!      
Vi bjöd förskoleklass på mellanmål på torsdagen.Sen blev det lek både inne och ute.
Efter en fantastisk cirkus fm var det lite trötta barn på em. Dessutom blev det korv och bröd till mellanmål ute på skolgården. Nu är alla lite trötta på att vara ute i solen.                         
                                    
Nu får vi inte visa bilder på barnen längre därför blev det lite bilder på saker och mat!
TREVLIG HELG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar