Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 25 maj 2018

Bersån Skola v 22


Vecka  22     

Veckans mål: Jag kan skriva meningar utifrån stödord

Mån: Idrott ute

Tis: Naturskola avslut

Ons:

Tors:

Fre:


Veckan som varit
Den här veckan har vi avslutat matteområdet om mätning och geometriska objekt och nästa vecka kommer barnen få visa vad de kan och kommer ihåg av avsnittet. Vi är väldigt imponerade av barnens förmåga att benämna och skilja på punkt, linje och sträcka! På några sidor i matteboken har vi även jobbat med symmetri. Ett spännande avsnitt men lite klurigt för många, så nästa vecka ska vi träna lite extra på mönster.
På svenskalektionerna har barnen fortsatt träna på sitt skrivande, bland annat har de fått skriva meddelanden. De fick då låtsas som om de skrev till sina föräldrar att de hade gått hem till en kompis. Det blev många fina meddelanden, men fortfarande är det lite svårt att komma ihåg när det ska vara punkt i meningen. Det jobbar vi vidare med!
Förutom svenska och matte har vi också fokuserat extra på de cirkusuppträdanden som barnen har fått göra idag fredag. Oj vad duktiga de är och så stolta över att visa resten av skolan vad de kan. På skolgården blev det popcorn och saft under den gemensamma rasten och sen avslutade vi cirkusen med att äta hamburgare i solen. Det var mycket uppskattat av eleverna, och kanske lite skönt när deras föreställning var över, pirret i magen hade lagt sig och de kunde slappna av lite.
Några gånger denna vecka har barnen även fått måla koncentrerat. Vi avslutade bland annat fredagen med att de fick måla mandalas till en spännande film och vi hade då en väldigt mysig stund tillsammans. Förutom det fick de även på torsdagen måla en riktigt fin panda som de fick med sig hem för att ge till någon speciell som kan firas i helgen.... ;)Veckan som kommer
Under veckan kommer vi avsluta naturskolan som vi har haft under hela ettan. Vi kommer dels vara inne och avsluta allt arbete, dels vara ute för lite lekar och samarbetsövningar (om vädret tillåter).
Bra att veta
Veckans mål kommer följa med in i nästa vecka för att barnen ska få gott om tid att träna på målet, och därför kommer inte loggboken med hem den här veckan.


Skolavslutningen kommer äga rum kl 18.00 onsdagen den 13:e juni. Mer information om detta kommer.


Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa B


 I cirkusläraren Marcus väska fanns det många spännande saker att jonglera med


Mysigt när barnen tar med sig blommor in från rasten :) Det blir vi lärare glada för

Några av de fina bärhäften som barnen har fått fylla i. Dem här kan barnen använda när de sen vill ge sig ut i skogen och plocka bär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar