Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 4 maj 2018

Bersån Skola v.19


Vecka 19      Mån: Läsläxan in! Idrott

Tis: Naturskola

Ons:

Tors: Lov

Fre: Lov

 

Veckan som varit
Nu kommer det två korta veckor i rad men lite hinner vi med i skolan :)
I matten har vi mest repeterat  som t. ex öppna utsagor, klockan och symbolmatte för att nästa vecka börja med ett nytt kapitel som handlar om att mäta.
Veckans Grej of the day var Pompeji. Det tyckte många var spännande men också lite otäckt.
Idag, fredag, har barnen fått göra ett litet religionstest kring det vi pratat om. Det var inte helt lätt att komma ihåg att kristna firar jul för att Jesus föddes och påsk för att Jesus dog och uppstod.  Mose hade hälften av gruppen ingen aning om att vi pratat om ;) Det är en spännande utmaning för oss att försöka få barnen att förstå att de ska lära sig det vi pratar om.
På musiken har barnen fått bekantat sig med appen "GarageBand". Den är gratis att ladda ner.


Idrotten kommer från och med nu vara utomhus så glöm inte uteskor och bekväma kläder som passar utomhus.Veckan som kommer


Grej of the day – Ledtråd: Från Frankrike till Rosengård


Bra att veta
Vi tar ett uppehåll med matteläxan ett tag.

 

Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa B


Vi har räknat ut att det bara är 25 skoldagar kvar! Det är mycket vi ska hinna klart med, bland annat "Kalasboken".Vi har jobbat hårt med att skriva meningar rätt med stor bokstav, mellanrum och punkt. Kul när man ser i böckerna att barnen börjar kunna detta!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar